Keskeny elöltöltős mosógép (21)

Összesen: 21
Rendezés

Találatok: 21

Legnépszerűbb termékeink

Keskeny elöltöltős mosógép a helytakarékosság jegyében

Minél kisebb egy lakás, annál nagyobb szerephez jutnak a helytakarékos megoldások – ilyen megoldásnak tekinthetők a keskeny háztartási gépek, többek között a keskeny mosógépek is. Ezek a berendezések nagyszerűen használhatók abban az esetben is, ha egészen kicsi fürdőszobával rendelkezünk. Ilyenkor minden négyzetcentiméret számít, nem foglalhatjuk el a fürdőszoba minden szabad felületét a mosógéppel, sok esetben pedig be sem férne egy klasszikus méretekkel rendelkező gép. Mindenekelőtt érdemes tudni, hogy a keskeny elöltöltős mosógépek speciális szerkezetüknek köszönhetően kisebb mélységgel rendelkeznek, de a szélességük nem sokban marad el a klasszikus mosógépek méreteitől.

Erre figyeljünk a keskeny elöltöltős mosógép vásárlásakor

Alapvetően ezek a készülékek csak a méreteikben térnek el a hagyományos mosógépektől, így felhasználói szempontból azokat a tulajdonságokat érdemes figyelembe vennünk, amelyek alapjaiban határozzák meg a mosás hatékonyságát, kényelmét és energiaigényét.

Érdemes az energiahatékonyságról beszélni legelőször, hiszen ez a tulajdonság alapjaiban határozhatja meg, hogy megfelelőnek ítélünk egy keskeny mosógépet vagy sem. A piacon található készülékek rendszerint A-tól és A+++ energiaosztályig terjedő minősítéssel rendelkeznek. A két osztály között jelentős különbség mutatkozik, hiszen akár 30-40 százalékos megtakarításra is szert tehetünk, ha magasabb energiaosztályba tartozó mosógépet választunk. Egy ilyen döntésnek köszönhetően nem csak pénzt takaríthatunk meg, hanem a környezettudatoság érdekében is tehetünk egy lépést.

Általános tévhit, hogy a keskeny mosógépek esetében kompromisszumokat kell kötnünk fejlettségi szintet illetően, vagyis ezekben a készülékekben egyszerűen „nem fér el” annyi funkció, mint a hagyományos méretekkel rendelkező gépekben. Ez egyszerűen nem igaz. A keskeny elöltöltős mosógépek között is számos olyan készüléket találhatunk, amely nagyszerű felszereltséggel rendelkezik, így nem kell kompromisszumot kötnünk a minőség, a felszereltség és a helytakarékosság tekintetében.

Választhatunk olyan keskeny mosógépet, amely fejlett hatodik érzék funkciókkal rendelkezik; ennek köszönhetően a gép képes felmérni a mosásra szánt ruha állapotát és mennyiségét, így ideális mosási ciklust képes beállítani önmaga számára. Ez a funkció nem csak roppant kényelmessé és egyszerűvé teszi a mosást, hanem energiatakarékossá is. Mindezek ellenére érdemes elmondani, hogy a keskeny elöltöltős mosógépek esetében is megtaláljuk a termék adatlapokon a legfőbb tulajdonságokat. Ellenőrizzük a legfőbb mutatókat, beleértve az energiaosztályt, a mosóhatást és a centrifuga hatékonyságot. Ezek a mutatók segítenek helyes döntést hozni, ha keskeny elöltöltős mosógép vásárlását tervezzük.