Morzsaporszívó (36)

Összesen: 36
Rendezés

Találatok: 36

Legnépszerűbb termékeink

Kézi porszívó a tiszta otthonokért

Porszívózni sokan nem szeretünk, de egy megfelelő géppel nagymértékben megkönnyíthetjük a munkánkat. A porszívók sokszor nehezek, a használatuk kényelmetlen, ráadásul az egész folyamat kifejezetten monoton. Nem csoda tehát, ha a porszívózás nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé. A helyzet mégsem tragikus, hiszen egy jól megválasztott készülékkel akár néhány perc alatt végezhetünk.

Sok esetben csupán kis területet kell megtisztítanunk. Ha lehullott a morzsa, kiszóródott a virágföld vagy szöszös lett a kis szőnyeg, a nagy takarítógép használatát szükségtelennek érezzük. Nem túl kellemes móka előszedni és összeszerelni egy robusztus takarítógépet csak azért, hogy fél perc alatt végezzünk. Ilyen esetben tesz remek szolgálatot a kézi porszívó, amit könnyedén, kényelmesen és energiatakarékos módon használhatunk akár minden nap.

A kézi porszívó a lehető legkisebb porszívó, ennek köszönhetően a használata is kényelmesebb, mint bármely más típus esetén. A szerkezeti felépítésük is végtelenük egyszerű, hiszen a legtöbb esetben csupán egy ház, egy portartály és egy szívófej alkotja a készüléket. A gyártók elsődleges szempontként kezelik a könnyű kezelhetőséget és a mobilitást, ezért sok kézi porszívó vezeték nélkül használható. Ennek köszönhetően minden eddiginél egyszerűbben munkára foghatjuk a készüléket; ha kiszóródott valami, csupán elővesszük a kézi porszívót és pillanatok alatt felszippantjuk a koszt. Sőt, nagyszerűen használhatjuk a gépkocsik utasterének tisztítására, de akár egy hétvégi szálláson is remek szolgálatot tehet. Csupán arra kell figyelmet fordítanunk, hogy az akkumulátort időben feltöltsük, ha használni szeretnénk a gépet.

Természetesen el kell mondani azt is, hogy a kézi porszívók kevésbé alkalmasak nagyobb területek takarítására. Általában kis teljesítménnyel és kisméretű szívófejjel rendelkeznek, ami nagyon lassúvá tenné a munkavégzést egy nagy házban. Viszont tökéletesen alkalmasak kisebb felületek takarítására, így pedig elkerülhetjük, hogy minden apróságért elő kelljen vennünk a nagyméretű takarítógépet.

A kézi porszívók használata mellett további érvek és szempontok is említhetők. Míg a nagyobb mérettel rendelkező porszívók és takarítógépek kifejezetten magas zajszinttel működnek, addig a kézi porszívó relatív csendes. Túlzás lenne azt állítani, hogy a kézi porszívó zajszintje a légyzümmögéshez hasonlítható, de sokkal halkabb a takarítógépeknél. Így a használatukkal hétvégén és az esti órákban sem fogjuk zavarni a szomszédokat. Hasonló különbségek említhetők a teljesítmény és az áramfogyasztás tekintetében is. Természetesen a kisebb teljesítményű motorral szerelt kézi porszívók áramfelvétele alacsonyabb a nagyméretű társaik energiafogyasztásához hasonlítva. Érdemes lehet előnyben részesíteni azokat a kézi porszívókat, amelyek cserélhető fejjel rendelkeznek, így nem csak a kisebb szőnyegfelületek, hanem akár a sarkok tisztításában is nagy segítségünkre lehetnek.

Ha kézi porszívót szeretnénk választani, számos szempontot érdemes figyelembe venni. A porzsákos, porzsák nélküli és vizes porszívók esetében gyakran beszélünk a zajszintről, hiszen a nagy zaj kifejezetten zavaró lehet. A porszívók esetében általánosságban elmondhatók, hogy hangos háztartási gépek; a kézi porszívók a kisebb teljesítményű motornak köszönhetően halkabb működéssel rendelkeznek, ám ezek zajszintje között is jelentős eltéréseket tapasztalhatunk. Érdemes előnyben részesíteni a halkabb gépeket, amelyek szinte bármikor használhatók. Illetve érdemes szem előtt tartani azt is, hogy a készülék többféle fejjel rendelkezzen; a hagyományos alakú fej mellett mindenképpen hasznos, ha legalább egy vékony szívófej is rendelkezésre áll, amivel elérhetjük a sarkokat és a rejtett zugokat.

Ha kézi porszívót szeretnénk vásárolni, felvetődik a kérdés, hogy milyen árkategóriából válasszunk, illetve egy olcsó kéziporszívó jó döntésnek bizonyulhat-e. Fontos megjegyezni, hogy az Extreme Digital kínálatában található olcsó kéziporszívók neves gyártók belépőkategóriába sorolható termékei, amelyek magas ár-érték aránnyal és kellő minőséggel rendelkeznek. Ezek bátran választhatók abban az esetben, ha kizárólag alkalmi használatra keresünk megfelelő készüléket. Amennyiben némileg magasabb elvárásaink vannak a készülékkel szemben, ajánlott nagyobb motorteljesítménnyel és szívóerővel rendelkező gép mellett döntenünk. Ismerjük meg az Extreme Digital kézi porszívó kategóriáját és válasszuk ki a nekünk megfelelő készüléket!