Porzsák nélküli porszívó (101)

Összesen: 101
Rendezés

Találatok: 101

Legnépszerűbb termékeink

A takarítás még kényelmesebb porzsák nélküli porszívóval

A por és a lerakódó kosz folyamatos kihívás elé állít minket. Otthonunk tisztán tartásában nagy segítséget jelentenek a porzsák nélküli porszívók. Ahhoz, hogy otthonunkat tisztán tarthassuk, a megfelelő eszközre van szükségünk. Mivel különböző felületek tisztítására használjuk a porszívókat, ezért fontos, hogy olyan készüléket válasszunk, amely rendelkezik az otthonunkban található padló, szőnyegek, kárpitok tisztításához megfelelő fejjel. Az ideális porzsák nélküli porszívó kiválasztása nem tűnik könnyű feladatnak, ezért vásárlás előtt gondoljuk végig az alábbi szempontokat, hogy könnyebb legyen a választás!

Teljesítmény
A porzsák nélküli porszívók teljesítménye nem azonos a szívási hatékonyságukkal. A teljesítményként megadott érték arra utal, hogy mekkora energiára van szüksége a szívást végző motornak ahhoz, hogy a porszívó megfelelően működjön. A maximális szívási teljesítmény értéke az, ami a porzsák nélküli porszívó teljesítményét valóban megmutatja. Könnyen előfordulhat, hogy egy kisebb teljesítményű porszívó nagyobb szívási teljesítménnyel rendelkezik, mint egy nagy teljesítményű. A nagyobb szívási teljesítmény erősebb szívóerőt és hatékonyabb tisztítást jelent. Ezért vásárláskor vegyük figyelembe a szívási teljesítményt is!

Szűrők
Porzsák nélküli porszívó vásárlásakor különösen fontos, hogy olyan eszközt válasszunk, amely megfelelő szűrési rendszerrel rendelkezik. Sok porzsák nélküli porszívó termékleírásnál láthatjuk, hogy ciklon technológiával teszi könnyebbé az életünket, és hogy HEPA szűrő gondoskodik az egészségünk védelméről. A ciklon technológia hatékonyabb szívást tesz lehetővé, mivel különválasztja a port és a levegőt, emellett segít a szűrők tisztán tartásában, és növeli a porszívó élettartamát. A HEPA szűrő kiszűri azokat a levegőben található baktériumokat, allergizáló anyagokat és mikrorészecskéket, amelyek légzőszervi megbetegedéseket okozhatnak. Egyes porzsák nélküli porszívók mosható HEPA szűrővel rendelkeznek, míg másokban bizonyos időközönként cserélnünk kell a HEPA szűrőt.

Mi az a HEPA szűrő?
A HEPA szűrők neve egy angol betűszóból ered, ami magyarra fordítva nagy hatékonyságú porszemcsés levegőszűrőként fordítható. A háztartások esetében a porszívóknál találkozhatunk velük, ám általánosságban meg kell jegyezni, hogy a legkisebb és legnagyobb hatékonysággal rendelkező HEPA szűrők porfogó képessége között extrém különbségek mutatkoznak. A HEPA szűrők ezért besorolással rendelkeznek; az általánosan használt HEPA 12-es szűrők a porszemek, 99,5 százalékát, a 13-as jelzéssel ellátott sorozat tagjai pedig a porszemek 99,95 százalékát képesek megállítani. A HEPA szűrő nem csak a háztartási porral szemben, hanem a poratkák és virágok által termelt allergén anyagokkal szemben is hatékony védelmet biztosít.

Kényelmes használat
A hálózati vezeték ideális hossza attól is függ, hogy mekkora alapterületen porszívózunk. Választhatunk porszívót 5, 6 vagy akár 10 méteres vezetékkel is. Fontos, hogy ne legyen túl nehéz a porzsák nélküli porszívó, hiszen ha sokat kell küzdenünk vele, hogy egyik helyről a másikra kerüljön, akkor inkább hátráltatja, és nem segíti a munkavégzést. Amennyiben a tartály nem átlátszó, előnyös lehet olyan porszívót választani, amely jelez, amikor a tartály megtelt, és eljött az ürítés ideje. Ha sokat használjuk parkettán a porzsák nélküli porszívót, válasszunk gumírozott kerekű eszközt, hogy megóvjuk a padlót!

A porzsák nélküli porszívók esetében a tartály ürítése és tisztán tartása kifejezetten olcsó, ráadásul nem jár további költséggel. Bármikor könnyedén üríthető, illetve szükség esetén tisztítható. Természetesen ennél a típusnál fokozottan figyelnünk kell, hogy a más összegyűjtött por ne kerüljön vissza a levegőbe, ezért érdemes a tartály ürítését megfontoltan és lassú mozdulatokkal végezni. Természetesen meg kell jegyezni, hogy a szűrő is időnkénti tisztítást követel, átlagosan havi-kéthavi alkalommal kell ezt elvégeznünk. Nagy előnyük viszont, hogy a tartály telítődése során nem csökken a szívóerő, vagy csak minimális mértékben tapasztalhatjuk ezt.

Hangerő
Az otthoni környezetben zajló beszélgetések hangereje 50-55 dB lehet. A porzsák nélküli porszívók hangereje elérheti a 80 dB-t is. Ha ezt az értéket túl nagynak találjuk, akkor sem kell lemondanunk a porzsák nélküli porszívókról, hiszen találhatunk ennél jóval csendesebben működésű eszközöket is. Ha számít a hangerő, olyan porszívót válasszunk, amelynek 80dB-nél kisebb a hangereje!

Tartály kapacitása
Minél nagyobb a tartály űrtartalma, annál ritkábban kell ürítenünk. Nagy lakásokban érdemes nagyobb tartállyal rendelkező porszívót használni. Választhatunk 1,2 literes vagy akár két literes tartállyal rendelkező porzsák nélküli porszívót is.

További szempontok
Fontos lehet, hogy a porszívó fogyasztása alacsony legyen. Választhatunk olyan eszközt is, amely porzsák nélkül és porzsákkal is működik. Mindenképpen olyan porszívót vásároljunk, amelyik rendelkezik a megtisztítani kívánt felületek kezeléséhez szükséges szívófejjel és a megfelelő kiegészítő kefékkel!