Takarítógép (46)

Összesen: 46
Rendezés

Találatok: 46

Legnépszerűbb termékeink

Száraz-nedves porszívó

A száraz-nedves porszívó ideális választást jelenthet, ha robusztus megoldást szeretnénk választani. Be kell vallanunk, hogy a porszívózás nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé, pláne abban az esetben, ha egy nagyméretű robusztus gépet kell magunkkal vonszolni. Ennek ellenére a száraz-nedves porszívó mégis szerencsés választást jelenthet, ezért érdemes megismernünk az alapvető tulajdonságait.

A száraz-nedves porszívók tulajdonképpen más működési elvet képviselnek, mint a vizes közeg nélkül működő társaik. Míg a legtöbb porszívó esetében a vákuumhatás és szűrőrendszer végzi a munkát, addig a vízszűrős porszívók esetében a feladatot részben egy víztartály látja el. A szívóhatás ezeknél a gépeknél is hasonló módon érvényesül, a szűrést azonban nem porzsák, HEPA szűrő vagy más szűrőbetét látja el, hanem a tartályba töltött csapvíz. Az elv relatív egyszerű; a vizes közeg felett keringő porszemek találkoznak a vízzel, ahol csapdába esnek. A módszer rendkívül hatékonynak tűnik, tulajdonképpen hasonló hatásfokról beszélhetünk, mint a hagyományosabbnak tekintett száraz porszívók esetén. Mivel a mai modern szűrőknek köszönhetően a porszemek rendkívül hatékonyan szűrhetők, így a vizes közeg nem jelent nagy előrelépést. Általánosságban tehát a hatékony és korszerű szűrőrendszerekkel szerelt száraz porszívókhoz hasonlítható az eredményességük.

Fontos elmondani velük kapcsolatban, hogy minden használat után ki kell ürítenünk a tartályukat, illetve meg kell szárítanunk, mielőtt elpakoljuk vagy összeszereljük. A tartályban felejtett koszos víz törvényszerűen beposhad és büdössé válik, így nem érdemes arra számítanunk, hogy megspórolhatunk egy ürítést és feltöltést, illetve két egymást követő alkalommal is használhatjuk a gépet egyetlen feltöltéssel.

A vízszűrős porszívók legnagyobb előnye abban mutatkozik meg, hogy a vizes közeg teljes egészében megköti a porszemeket, így ürítés során sem kell irritációtól tartaniuk azoknak, akik porérzékenységtől vagy allergiától szenvednek. Végezetül egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy a vízszűrős porszívóknak van létjogosultsága a piacon; ha minimalizálni szeretnénk a készülékből visszakerülő porszemek és allergének mennyiségét, a száraz-nedves porszívók jó választást jelenthetnek.