Kürtős elszívó (101)

Összesen: 101
Rendezés

Találatok: 101

Legnépszerűbb termékeink

Kürtős páraelszívó

A kürtős páraelszívó az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb típus, amely esetében a fém-lemez kürtőben kap helyet a szűrő és a motor, illetve a vezérlés elemei. A kürtős páraelszívók ideális választást jelentenek a nagyobb konyhák számára, illetve minden olyan esetben, amikor nagyobb gőzterheléssel kell számolni. A kürtős páraelszívó szép megjelenést biztosít, az elhelyezés feltele azonban, hogy a tűzhely felett rendelkezésre álljon megfelelő méretű szabad terület. Egyre többféle formai kialak0tás közül választhatunk; a klasszikus hasáb és henger formák mellett megjelentek az ovális és díszített típusok is. Sőt, egyre többféle anyaghasználattal találkozunk, így lehetőségünk van a konyhánk stílusának megfelelő készüléket választani.

A páraelszívó használata számos előnnyel jár, amelyekről mindenképpen érdemes említést tenni. Természetesen ezek elsődleges feladata a gőz, illetve a szagok eltüntetése, ebből adódóan számos kellemetlenségtől megvédhetjük magunkat. A megfelelő kapacitással rendelkező páraelszívó képes hatékonyan elszívni a gőzt, illetve a gőz által szállított szagokat. Az elszívásnak köszönhetően hosszútávon megvédhetjük a bútorainkat, hiszen a gőz képes károsítani a vákuumozott fóliákat és furnéros felületeket, illetve a ragasztások leválását idézheti elő. A páraelszívónak köszönhetően a hideg hőmérsékletű falakon nem jön létre páralecsapódás, így nem kell a falak zsírosodásától tartani. Tudni kell, hogy főzés közben a gőz mikroszkopikus zsírcseppeket is szállít, ami a falakon lecsapódva csúnya elszíneződést okoz. Ez ellen is védekezhetünk a páraelszívó használatával. 

A páraelszívó alkalmas a főzés közben keletkezett hő jelentős részének elvonására is, ami elsősorban a nyári időszakban fontos. Ugyanakkor a téli időszakban is remek szolgálatot tesznek ezek a berendezések, hiszen nekik köszönhetően kevesebbet kell szellőztetni, ami energiamegtakarítást eredményez. Érdemes megjegyezni azt is, hogy a főzést követően működtetett páraelszívó alkalmas a helyiség kiszellőztetésére, így minimális hőveszteséggel tüntethetjük el az ételszagokat. Természetesen szót kell ejteni arról is, hogy a páraelszívók használata néhány apró kellemetlenséggel is járhat. Számolnunk kell némi energiafogyasztással. Noha az apró ventilátorok áramfogyasztása kifejezetten alacsony, némi villamos energiát mégis fogyasztanak a használat során. Azzal is számolni kell, hogy a ventilátorok némi zajjal járnak. Magasabb fokozat használata esetén ez a zajszint már zavaró lehet egyesek számára, tudni kell azonban, hogy a magasabb kategóriába tartozó páraelszívók gyakran rendelkeznek belső hangelnyelő panelekkel. Illetve meg kell említeni azt is, hogy a páraelszívók időnként tisztítást igényelnek. Ha rendelkezésre áll elegendő szabad felület a tűzhely felett, az esetben a kürtős páraelszívó nagyszerű választásnak minősülhet. Az Extreme Digital kínálatában szereplő kürtős páraelszívók kiváló ár-érték arányuknak köszönhetően jó döntést jelenthetnek a háztartások számára.