Sziget páraelszívó (9)

Összesen: 9
Rendezés

Találatok: 9

Legnépszerűbb termékeink

Sziget páraelszívók

A sziget páraelszívók olyan speciális készülékek, amelyek főzőszigetek esetén nyújtanak ideális megoldást. Ezeket a páraelszívókat a mennyezeten kell elhelyeznünk, így ezek esetében nagyon fontos, hogy minden irányból szép megjelenést biztosítsanak. A belső szerkezetük nagyban hasonlít a kürtős elszívók esetében használt megoldásokhoz. A legtöbb esetben prémium kategóriát képviselnek, ezért számos termék esetén különleges formatervezést képviselő lámpákkal és távvezérlési lehetőséggel találkozunk. Mivel egész főzőszigetek páraelszívását kell megoldaniuk, ezért rendszerint széles kürtővel és nagy kapacitással rendelkeznek. Egyes készülékek esetén rendelkezésre áll a külső motoros üzemeltetés. A felfüggesztésük és beszerelésük némileg összetettebb, mint a többi páraelszívó típus esetén, azonban főzőszigetek esetén az egyetlen hatékony megoldást ezek a készülékek biztosítják számunkra.

A páraelszívó használata számos előnnyel jár, amelyekről mindenképpen érdemes említést tenni. Természetesen ezek elsődleges feladata a gőz, illetve a szagok eltüntetése, ebből adódóan számos kellemetlenségtől megvédhetjük magunkat. A megfelelő kapacitással rendelkező páraelszívó képes hatékonyan elszívni a gőzt, illetve a gőz által szállított szagokat. Az elszívásnak köszönhetően hosszútávon megvédhetjük a bútorainkat, hiszen a gőz képes károsítani a vákuumozott fóliákat és furnéros felületeket, illetve a ragasztások leválását idézheti elő. A páraelszívónak köszönhetően a hideg hőmérsékletű falakon nem jön létre páralecsapódás, így nem kell a falak zsírosodásától tartani. Tudni kell, hogy főzés közben a gőz mikroszkopikus zsírcseppeket is szállít, ami a falakon lecsapódva csúnya elszíneződést okoz. Ez ellen is védekezhetünk a páraelszívó használatával. 

A páraelszívó alkalmas a főzés közben keletkezett hő jelentős részének elvonására is, ami elsősorban a nyári időszakban fontos. Ugyanakkor a téli időszakban is remek szolgálatot tesznek ezek a berendezések, hiszen nekik köszönhetően kevesebbet kell szellőztetni, ami energiamegtakarítást eredményez. Érdemes megjegyezni azt is, hogy a főzést követően működtetett páraelszívó alkalmas a helyiség kiszellőztetésére, így minimális hőveszteséggel tüntethetjük el az ételszagokat. Természetesen szót kell ejteni arról is, hogy a páraelszívók használata néhány apró kellemetlenséggel is járhat. Számolnunk kell némi energiafogyasztással. Noha az apró ventilátorok áramfogyasztása kifejezetten alacsony, némi villamos energiát mégis fogyasztanak a használat során. Azzal is számolni kell, hogy a ventilátorok némi zajjal járnak. Magasabb fokozat használata esetén ez a zajszint már zavaró lehet egyesek számára, tudni kell azonban, hogy a magasabb kategóriába tartozó páraelszívók gyakran rendelkeznek belső hangelnyelő panelekkel. Illetve meg kell említeni azt is, hogy a páraelszívók időnként tisztítást igényelnek. Habár a sziget páraelszívók magasabb árkategóriát képviselnek és a beszerelésük is több szakértelmet követel, a főzőszigetek esetén kizárólag ezeket a készülékeket nevezhetjük optimális megoldásnak.