LEGO®

Találatok: 340

LEGO®  – játék kicsiknek és nagyoknak

Kicsikben és nagyokban egyaránt felébreszti az alkotás iránti vágyat a LEGO®. A születése óta töretlen sikernek örvendő építő játék számtalan formában, kategóriában, típusban kapható. Éppen ezért nem könnyű eldönteni, hogy melyiket válassza az ember, főleg ha ajándéknak szánja. A következő néhány tipp segít eligazodni az akár több ezer darabos mütyürök között.
 
Korosztályos besorolás
A gyártó, s az üzletek is gyakran használják szűrőként a kort. Ez nem véletlen, valóban nagyon fontos, hogy hány éves a leendő játékos. Bár a LEGO® -s játékok kortalannak minősülnek, azért vannak olyan termék kategóriák, melyek egy-egy korcsoportot céloznak meg. A kezdő kategória a legkisebbeknek szánt LEGO® DUPLO®. A biztonság, és az egyszerűség érdekében a készletek nagyobb elemekből állnak, így akár 1,5 éves gyermek is elboldogul vele. A kicsit idősebb, óvodás korosztály számára a LEGO®  Friends vagy LEGO® City játékok az ajánlottak. Nagyobb gyerekek körében pedig az úgynevezett licencelt készletek a népszerűek. Ilyenek a mostanában népszerű mesék, filmek alapján készült játékok, például a Karib-tenger kalózai, vagy a LEGO Star Wars játékok, mely egy felnőtt érdeklődését is felkeltheti. És igen, felnőttek is szoktak legózni. Nekik a nagyobb tapasztalatot, és ügyességet igénylő Technic kategóriából ajánlatos például egy komolyabb autót, vagy valamilyen más járművet választani, illetve az előbb említett Star Wars figurák is kelendőek.

LEGO® lányoknak és fiúknak
Amint belőttük a megfelelő korosztályt. A következő kérdés, hogy kisfiú, vagy kislány kezébe fog-e kerülni a LEGO® játék. Bár a fiúk körében népszerűbbek a LEGO® -s játékok, lányok számára is bő választék áll rendelkezésre. Főként természetesen a Disney Princess, és a különböző cuki, állatos darabok (például a LEGO® Friends játék) a felkapottak. Fiúk esetében még szélesebb a választék. Népszerűek például a LEGO® a Ninjago készletek. De ide sorolható minden olyan darab, mely talán kevesebb építést igényel, ugyanakkor nagyszerűen lehet vele játszani, harcolni, a barátokkal, osztálytársakkal.
 
Tematikus, vagy ömlesztett készletek
Eldönthetjük azt is, hogy készletben vagy ömlesztve veszünk LEGO®-t. A készletek, ahogy nevükből is következtetni lehet, egy komplett szettet tartalmaznak, valamilyen témában, melyet a használati utasítás alapján pontosan megépíthetünk. Az ömlesztett készletek, több különböző darabot tartalmaznak, melyekből fantáziánkat szabadjára engedve, egyéni kreációkat alkothatunk. Tartalmazhat alapdarabokat, melyek megalapozzák további készleteinket, illetve már meglévő szetteket is kiegészíthetünk, hiányosságokat is pótolhatunk velük. A kreatív alkotásokat segíthetik a LEGO katalógusok, melyek építési ötleteket, technikákat tartalmaznak. Vannak úgynevezett Creator készletek is. Ezeknél a kapott legó alkatrészekből három különböző építményt hozhatunk létre.

Az Extreme Digital kínálatában rengeteg LEGO® játék várja, hogy csodás kreációk születhessenek belőle. LEGO®  alkatrészek, LEGO® DUPLO®. vonat, figurák, kiegészítők; fiúknak és lányoknak, kicsiknek vagy nagyoknak… készleteink kimeríthetetlenek.

A LEGO, a LEGO logó, a DUPLO, a DUPLO logó, a BIONICLE és a BIONICLE logó, a DIMENSIONS, a DIMENSIONS logó, a MINDSTORMS, a MINDSTORMS EV3 logó, a MIXELS, a MIXELS logó, a NINJAGO, a NINJAGO logó, a NEXO KNIGHTS, a NEXO KNIGHTS logó a FRIENDS logó, a Minifigure, a Minifigure logó a LEGO Csoport védjegyei. ©2017 The LEGO Group. Minden jog fenntartva.