Iskolai és óvodai ollók (22)

Összesen: 22
Rendezés

Találatok: 22

Legnépszerűbb termékeink

Iskolai és óvodai ollók

Az iskolai és óvodai ollókkal szemben támasztott egyik legfőbb elvárás, hogy biztonságosak legyenek. Iskolai feladatok elvégzésekor tökéletes vágási teljesítményt kell garantálnia úgy, hogy közben használója nincs semmilyen veszélynek kitéve.
Az igazán megfelelő kialakítású ollók ergonomikus markolattal rendelkeznek, kényelmesen és egyszerűen használhatóak. A modern, tetszetős kialakításhoz az élénk, vidám színek is hozzá tartoznak. A színek kiválasztása egy olló esetében első pillantásra lényegtelennek tűnhet, azonban a használóiknak, vagyis a gyermekeknek rendkívül fontos. A fiúk nem szívesen vesznek kezükbe lányos színű fogantyúval ellátott ollót. Abban az esetben, ha óvoda vagy iskola részére vásárolunk nagyobb mennyiséget, mindenképpen érdemes kihasználni a széles színskála kínálta előnyöket.

Az acélpenge kialakítását illetően elmondhatjuk, hogy vannak rövidebb vágóéllel, és viszonylag hosszú vágóéllel rendelkező iskolai és óvodai ollók. A gyermekek részere tervezett ollók általában lekerekített végűek. A jobb- és balkezes ollók is jelen vannak a piacon, erre érdemes vásárláskor figyelmet fordítani. Kényelmetlen lehet egy balkezes gyermeknek a jobbkezes olló használata, és fordítva.

Tanácsos az ollóhasználat előtt megnézni, hogy spontán módon melyik kezét használja egyéb cselekvéseknél. Ezután mindenféle előzetes magyarázat nélkül kezébe adhatjuk a számára legmegfelelőbb eszközt, esetleg annyit hozzáfűzhetünk: ,,ezzel kényelmesen tudsz vágni". Ezután szabadon használhatja a gyermek a számára legjobban megfelelő ollót úgy otthon, mint az óvodában vagy az iskolában. 

Mind az óvodai, mind az iskolai ollók alacsony áron beszerezhetőek, nagyon széles a termékpaletta, mégis alaposan szét kell néznünk a javasolt termékek között. Egy rosszul megválasztott ollóval lehetetlen a  legvékonyabb papír elvágása is. A gyártók ma már a csomagolásra is nagy hangsúlyt helyeznek. Gyakoriak a különböző rajzfilmfigurákat, mesehősöket tartalmazó borítóanyagok. Ezek még tetszetősebbé és szebbé, sőt eladhatóbbá teszik a terméket.

Márkák tekintetében is természetesen nagy különbség tapasztalható olló és olló között. A jól ismert iskolai eszközöket gyártó cégek termékei megbízhatóak óvodai és iskolai ollógyártás tekintetében. Ahogy általában az ollók többségére, így  úgynevezett iskolai és óvodai ollókra is jellemző, hogy vágóélük egymás mellé simul, úgy záródik. Fontos, hogy a vágóélek szorosan záródjanak, de úgy, hogy közben ne szoruljanak össze. Ezeket az ollókat egyáltalán nem lehet, vagy csak nagyon ritka esetben lehet megélezni, azonban azt is elmondhatjuk a papírvágó ollókról, hogy időtállóak, nem veszítenek élességükből.

Válogassuk hát bátran a különböző típusok között, azonban a biztonság legyen elsődleges és legfontosabb szempont az iskolai és óvodai ollók megvásárlásakor. Mindenképpen tájékozódjunk a gazdag kínálatból, válasszunk  a gazdag kínálatból, hogy minden gyermek kezének formája, nagysága, ügyessége függvényében megtalálja a számára leginkább megfelelő vágóeszközt. Ha sikerült a választás és vásárlás, nem marad más hátra, mint élvezni a vagdosás örömét, a kreativitás kibontakozását. Színes, szórakoztató, fejlesztő alkotói tevékenységek elengedhetetlen része az ollóhasználat, persze csak úgy és akkor, amennyiben az személyre szabott és jól megválasztott.