Bébi játékok (167)

Összesen: 167
Rendezés

Találatok: 167

Legnépszerűbb termékeink

Bébi játékok

Miért kell játszani? A játék a gyermekek testi, szellemi, lelki fejlődésében egyaránt nagyon fontos szerepet tölt be a játék. A gyermek játszva tanul, játszva tapasztal és ért meg dolgokat, így fedezi fel a körülötte lévő világot, és így kommunikál a környezetében élőkkel. Utánozza a felnőttek világát, eljátssza, hogy tűzoltó, balerina, vagy épp tornyot épít, vonatot vezet, tehenet nevel a tanyán, a kisbabáját tologatja a babakocsiban… Persze a különböző korú gyermekek különféle játékokat játszanak.

A nagyon kicsi gyerekek, a babák, leginkább fogdosni, nézegetni, eldobni, esetleg megnyalni, megkóstolni szeretik a körülöttük lévő dolgokat. Ők így tapasztalnak és fejlődnek. Megfognak valamit, megnézik, csörög-e, szájukba veszik, elhajítják, majd figyelik, mi történik. Számukra nagyjából mindegy, hogy ezt pontosan mivel teszik, sokszor egy műanyagzacskó is remek játék. A kicsiknek erre az időszakra kifejlesztett játékok szépek, színesek, hajigálhatók, akár a szájukba is vehetők, megrágcsálhatók, hiszen elkerülhetetlen, hogy a babák ilyen módon is megtapasztalják a körülöttük lévő világot. Plüssből, puha műanyagból vagy gumiból készülnek, akár a babakocsira is felakaszthatók, így útközben lefoglalják a babák figyelmét. A termékek között számos olyan játékot találunk, ami a néhány hónapos csecsemők kedvence lehet.

A kicsit nagyobb gyermekek már összetettebben játszanak, szeretnek dolgokat össze- és szétszedni, így érdekes lehet számukra az a fajta játék, ami több darabból áll. A logikus gondolkodás mellett, a finommotorikus képességeiket és a koncentrációjukat is fejleszthetik, mindeközben szabad teret engedve fantáziájuknak, ami szintén nagyon fontos ebben a fejlődési szakaszban. A hároméves kor alatti gyermekek játékai lehetnek a különféle kockák. Eleinte a puha építőkockákat javasoljuk, ezek nagyobbak, puhábbak, mint a műanyagok. Később pedig már fa vagy keményebb műanyag játékokkal is játszhatnak. A rendkívül népszerű LEGO termékek segítségével is átélhetik a gyermekek az alkotás és a játék örömét.

Nagyon nagy sikere van a különféle hangokat utánzó játékszereknek is. A kicsik életében és fejlődésében a zenének is óriási szerepe van, nagyban hozzájárul a szellemi és lelki fejlődésükhöz. A zene fejleszti a szociális érzékenységüket és az érzelmi intelligenciájukat, emellett megnyugtatja a babákat. A különféle zenélő tojások, csörgők és állathangokat utánzó játékok segítik a baba idegrendszerének fejlődését. A zenélő dobozok a kedvenceikké válhatnak, akár az esi elalváshoz is nagy segítséget nyújthatnak.

A termékek között számos olyan játékot találunk, amely valamilyen konkrét témakör tanulásához nyújthat segítséget: óraolvasás, cipőmegkötés, állatok és formák felismerése stb. Minden bizonnyal a kicsiknek és a még kisebbeknek is megtaláljuk a megfelelő darabokat. A termékleírásnál megtaláljuk, milyen korosztálynak ajánlottak a termékek.