Fiús játékok (602)

Összesen: 602
Rendezés

Találatok: 602

Legnépszerűbb termékeink

Fiús játékok

Nincs gyerekkor játék nélkül. A gyerekek számára a játék magát az életet jelenti. A játékok segítik elő azt, hogy értelmezzék a környezetüket, hogy feldolgozzák az őket érő impulzusokat, külső hatásokat és a konfliktuskezelési képességüket is fejleszti. Ezért ne feledjük, hagyni kell a gyerekeket játszani, hiszen ez szociális, fizikai és kognitív fejlődésükre is jótékony hatással van. Természetesen nem mindegy, hogy milyen játékokkal szórakoznak csemetéink, igyekezzünk fejlődési szakaszuknak megfelelő darabot választani. Leginkább olyat, ami hasznos is számukra, ami lehetővé teszi számukra  a világgal, a tárgyakkal és a közösségi élettel való ismerkedést is, így nem csak jól fognak szórakozni, hanem tanulni és fejlődni is fognak.

Milyen játékot vásároljak gyermekemnek?
Ha tudatosan és ésszerűen szeretnénk játékot vásárolni csöppségeinknek, akkor fontos tisztában lennünk a gyermek fejlődési szintjével. Fontos, hogy korának megfelelő játékszert vegyünk.

Amikor még kisgyermekről, azaz egy és három év közötti gyermekről beszélünk, akkor mindenekelőtt a készségfejlesztő játékokat részesítsük előnyben. Ebben az időszakban fontos a finommotorika fejlesztése. Olyan játékok válnak hasznukra ebben az időszakban, amelyek használatakor a szem és a kéz koordinációja kerül a középpontba. Igyekezzünk változatos alakú, anyagú, tapintású és színű játékokat vásárolni, hogy gyermekünk ismerkedjen az őt körülvevő világgal.  Teremtsünk ingerdús környezetet számára, hogy érzékei megfelelően fejlődhessenek.

Nagyon fontos csemetéink memóriájának a fejlesztése is. Három- és ötéves kor között bátran próbálkozhatunk olyan játékokkal, amelyek az emlékezőképességüket fejlesztik. Itt nem csak a vizuális, hanem az auditív emlékezőképességükre is gondolni kell. A memóriakártyák nagyon hasznosak lehetnek ebben a korban. Az egyszerűbb társasjátékokkal is megpróbálkozhatunk.

Az iskolába induló gyermekek számára nagyon fontos, hogy megfelelően felkészültek legyenek az iskolakezdésre. Rátermettségükre mi is hatással lehetünk azáltal, hogy milyen játékokat adunk a kezükbe. Különböző logikai, memória alapú és taktikai játékokkal hozzájárulhatunk gyermekünk egészséges kognitív és szociális fejlődéséhez. A logikai játékokkal összefüggéseket tárhatnak fel, problémákat oldanak meg. Ebben az időszakban, sőt akár még óvodás kor előtt,  meg kell kezdeni a betűkkel való ismerkedést, rövidebb szavak alkotását, melyeket folyamatosan toldalékolhatunk. A szókincs bővítésére is kitűnő játékok ezek.

Természetesen hatalmas élményt jelentenek apróságainknak a különböző kisautók, tűzoltóautók, hajók, vonatok, építőkockák és a plüss mesefigurák is. Ügyeljünk arra, hogy az adott kornak megfelelő darabot vásároljunk, hogy elkerüljük az esetleges baleseteket.

A társasjátékok fontossága
A társasjátékok és a társaságban való játszás nagyon fontos a szocializáció szempontjából. Amikor a gyerek társaságban játszik, az segít kialakítani társas kapcsolatait, valamint önmaga megismerésében is segít. Megismerkedik a győzelem és a kudarc fogalmával, azok feldolgozásával. Szabályokat tanul meg, amelyeket be kell tartania. A társasjátékban rengeteg logikai és stratégiai pont van, amelyek fejlesztik az agy fejlődését is. Élesedik a logikus gondolkodás, a figyelem, az érzelemvilág és a kreativitás is. A gyerekek ilyenkor természetesen kommunikálnak egymással, ami a beszédkészséget is fejleszti. Jótékony hatással van a figyelem fenntartására, a nyelv fejlesztésére és az egymás közötti tisztelet kialakítására.