Kert, kültéri játékok (162)

Összesen: 162
Rendezés

Találatok: 162

Legnépszerűbb termékeink

Kerti, kültéri játékok

A játék segíti a gyermeknek a körülötte lévő világ megértésében, feldolgozásában. A játék fejleszti a kicsik érzelmi, értelmi, szociális és mozgáskoordinációs képességeit. Utóbbi különösen igaz a kültéri, kerti játékokra. Ezért is fontos, hogy amint megfelelő az idő, igyekezzünk, hogy gyermekünk minél több időt tölthessen a szabadban. A kint eltöltött idő hasznosan telik, ha eközben színes játékokkal szórakozhat gyermekünk.

Mire figyeljünk a megfelelő kerti játék kiválasztásakor?
Mikor a kerti játékok között válogatunk, - a saját  és gyermekünk ízlése mellett,- természetesen figyelembe kell vennünk a gyártók javaslatait az életkorra vonatkozóan, és nem utolsó sorban a testsúly, a testmagasság (esetenként) és a terhelhetőség vonatkozásában is. Ezeket az adatokat a gyártóknak kötelezően fel kell tüntetni minden játék esetében, hiszen első a biztonság! A másik, ami még nem szabad, hogy elkerülje figyelmünket, az természetesen a - rendelkezésünkre álló hely figyelembevételével - a térfogat, illetve a mobilitás.

Utazáshoz is találhatunk praktikus, kis helyet foglaló darabokat
Ha például nyaralásra készülünk, és gyermekünk szeretné magával vinni kedvenc kinti játékait, akkor mindenképp olyat érdemes választanunk, ami könnyedén szállítható.

Fontos a fejlődés során a játék
A gyerekek a körülöttük lévő felnőttek világát utánozzák, így tanulják meg később a bonyolultabb események, kognitív folyamatokat igénylő feldolgozását is. Ezért sok olyan játékot találhatunk a piacon, melyek a gyerekek szituációs viselkedését fejleszti, segítve ezzel a gyermek képzelőerejének, kreativitásának fejlődését is. Az őket körülvevő világ megértésének folyamatában nagy segítséget nyújthatnak.  

A technikai fejlődés a gyermekjátékok terén is jelentkezik
Az elektromos kisautóktól és a kis talicskáktól, fűnyíróktól kezdve, a homokozószetten és a búvárjátékokon keresztül, egészen a játszóházakig és a közlekedési jelzőtábla szettig, a játékok mind ezt a célt kiszolgálják.

Sporteszközök játékos formában
Fontosak továbbá azok a játékok is a gyermekek fejlődésében, és nem utolsó sorban, felhőtlenül eltöltött szabadidejükben, amelyek valamilyen sportot, vagy annak előkészítését szolgálják. Hiszen mind tudjuk, hogy a sportra nevelés már az első évek során elkezdődhet, ez a későbbiekben nagyon pozitívan hat életükre. Ha már gyermekkorunkban megismerünk és megszeretünk valamilyen sportot, akkor az nagy valószínűséggel, életünk része marad a későbbiekben is. Az Extreme Digital játékkínálatában megtalálható például számos darab ezek közül, például: gyerekkosárlabdaállvány-szett, tricikli, futóbicikli, görkorcsolya, bokszjátékszett és a puha labdák is.

A mozgáskoordináció fejlesztése elősegíti a gondolkodás fejlődését is
Találhatunk itt olyan mozgáskoordinációt és egyéb fejlesztő játékot is, amely nem valamely felnőtt sportra készít fel. Megtalálható a klasszikus tornakarika, a csúszda, a különféle játékos formájú ugrálók/ugrófigurák, nyári sí is. Szintén fontos megemlíteni az egyensúlyozó deszkákat/tányérokat is, melyek az általános egyensúlyfejlesztés mellett, akár rehabilitációs célra is használhatók, gyermekek, de akár felnőttek körében is. Ide sorolhatjuk továbbá, a gólyalábakat és a lépegetőket, a különböző formájú szivacsokat.

Kis gyermekközösségek számára is jó választásokat találhatunk
Szembetűnő, hogy a széles választék lehetőséget nyújt rá, hogy akár fejlesztési, akár szórakoztatási céllal vásárlunk megtaláljuk a megfelelő darabokat. Több modell használható akár intézmények által is, hisz nem csupán a családi udvarokban fontosak a kültéri játékok.

Minden korosztály örülhet
Sőt, nem csak a kicsiknek tartogatnak jó dolgokat ezek az eszközök, hiszen vannak itt különféle csónakok és kajakok például, azoknak a felnőtteknek, akik még csak most ismerkednek az adott sportággal rejtelmeivel.