Gyurma (77)

Összesen: 77
Rendezés

Találatok: 77

Legnépszerűbb termékeink

A gyurma fejlesztő hatása

A gyurma az egyik legkedveltebb játék a kisgyermekek körében. Rendkívül hatékony fejlesztő játékról van szó, hatalmas hiba lenne megfosztani a gyermekeinket a gyurmázás örömétől. Lássuk részleteiben, miért olyan különleges ez a játék és miért érdemes a gyermekeink kezébe adni…

A gyurma az egyik hathatékonyabb eszköz, ami képes hozzájárulni a kicsik kézügyességének javításához és fejlesztéséhez. A kisgyermekek esetében a kézügyesség fejlesztése odafigyelést igényel. Érdemes minden nap olyan játékokat adni a kezükbe, amelyek alkalmasak erre a célra. A rajzolás mellett a gyurmázás tekinthető a legáltalánosabb módszernek, amit játékos formában a kézügyesség javítására használhatunk.

A gyurma nem csak a kézügyesség, hanem a kreativitás fejlesztésében is remek szolgálatot tesz. A gyurmázás a lehetőségek végtelen sokaságát rejti magába, a kisgyermekek bármit formázhatnak. A lehetőségeknek csak a képzeletük szabhat határt, így nagyszerűen alkalmas a kreatív gondolkodás erősítésére. A gyurma anyaga lehetővé teszi, hogy a kicsik könnyedén elkészítsék a fantáziájukban élő dolgokat.

A színes gyurmáknak köszönhetően a kisgyermekek játszva tanulják meg a színeket, könnyedén társítják a különböző dolgokhoz. Megtanulják felismerni, hogy a fák zöldek, a tetők pedig piros színűek, így a fantáziájukban megjelenő képek egyre részletgazdagabbak lesznek és egyre közelebb kerülnek a valósághoz. Ugyanakkor megtanulják szabadon kezelni a színeket, ami nagyban hozzájárul a kreatív fejlődésükhöz. A színek mellett a formák tanulására is remek lehetőség nyílik; először csak a legegyszerűbb formákkal ismerkednek meg, mint a gömb és a kocka, de a fejlődésük során megtanulnak összetettebb alakzatokat is kezelni, mint a trapéz, a kúp vagy a hasáb.

Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a rendszeres gyurmázás fizikai munkára készteti az apró kezeket, így nagyszerű szolgálatot tesz az ujjak, a csukló és az alkar izmainak fejlődésében. A gyurma használata során a látás és a kézmozgás összehangolása is folyamatosan fejlődik, ami nagymértékben segíti a koordinációs készségek fejlesztését. Ez kifejezetten összetett hatást jelent, hiszen nem kizárólag a látás és a kézmozgás összehangolásáról van szó, hanem az összetett motorikus képességek fejlesztéséről is. Mint láthatjuk, a gyurma nagyszerűen alkalmazható fejlesztőjátékként, így érdemes idejekorán megismertetni a gyermekünket ezzel a csodálatos eszközzel.