Mágnes, mágneses játék (12)

Összesen: 12
Rendezés

Találatok: 12

Legnépszerűbb termékeink

Mágneses építőjátékok

A mágneses építőjátékok népszerűsége töretlen, sőt a megjelenésük óta egyre keresettebbek. A gyermekek egyszerűen imádják őket, hiszen a mágnesnek köszönhetően ezek az építőkockák szinte varázserővel bírnak. Ez a tulajdonságuk garantálja, hogy a kicsit számára valósággal megunhatatlanok, így a készségfejlesztésben igazán hatékonyak lehetnek.

A mágneses építőjátékok elemei könnyedén összeilleszthetők, így akár a kisebb gyermekek számára is élvezetes és kreatív készségfejlesztő játékként szolgálnak. Nagyon fontos, hogy az ilyen jellegű játék nem csak a finommotorikus képességeik javításában töltenek be fontos szerepet, hanem sikerélménnyel is szolgálnak számukra. Ez a sikerélmény képes megalapozni az önbizalmukat, ami rendkívüli jelentőséggel bír az egészséges lelkületük kialakulásában. Fontos, hogy nap mint nap dicsérjük a gyermekeinket, de ugyanakkor az is nagyon fontos, hogy saját maguk sikerként éljék meg, amit önállóan érnek el. Ennek köszönhetően biztosak fejlődik az önértékelésük és a magabiztosságuk.

A mágneses építőjátékok elemei könnyedén mozgathatók, elsősorban a klasszikus építőjátékokhoz hasonlíthatók, így a funkciójuk is hasonló. A finommotorikus képességek javítása mellett nem csak sikerélményt nyújtanak a kicsik számára, hanem ennél még többet. A mágneses építőjátékok nagyszerűen hasznosíthatók a kreatív gondolkodás erősítésében is. Az építőjátékok nagyszerűsége abban rejlik, hogy a gyermeki fantázia segítségével szinte minden megalkotható a segítségükkel. A gyermekek rendkívül motiváltak a különböző játékok felépítésében, egyszerűen imádnak olyan dolgokat létrehozni, amely a saját kreativitásukat veszi igénybe.

Minél nagyobb gyermekek számára választunk mágneses építőjátékot, annál összetettebb elemekből álló készletet érdemes választanunk. Szerencsére a gyártók minden esetben feltüntetik, milyen életkorú gyermekek számára ajánlják az adott készletet. Érdemes megfogadnunk ezt az ajánlást, hiszen a túlzottan „egyszerű” játék már kevésbé alkalmas arra, hogy lekösse a nagyobb gyermekek figyelmét, illetve kevésbé képes motiválni őket. Ugyanakkor túlzottan összetett készletet sem szabad választanunk a kicsik számára, hiszen ilyen módon a sikerélmény maradhat el. Válasszunk tehát minden esetben a gyermekeink életkorának megfelelő mágneses építőjátékot!