LEGO® Classic (14)

Összesen: 14
Rendezés

Találatok: 14

Legnépszerűbb termékeink

Lego Classic, amin felnőttünk

A Lego Classic a mai napig az egyik legnépszerűbb játék. A népszerűségének elsődleges oka abban rejlik, hogy nem csak egyszerű időtöltést jelent a gyermekek számára, hanem kiváló készségfejlesztő eszközt is. A gyártó rendszerint 4 éves kortól ajánlja ezeknek a kockáknak a használatát. Ekkor már a gyermekek képesek kreatív módon játszani velük és nem kell attól tartani, hogy esetleg lenyelik az apró játékelemeket.

A Lego kockák kiválóan alkalmasak arra, hogy fejlesszük a gyermekeink finommotorikus képességeit. A Lego sikertörténete évtizedek óta tart, így sokunk számára ismerős az élmény, milyen nagyszerű dolog századszor is felépíteni egy házikót, egy kisautót, egy vonatot vagy egy hidat… A kreatív fejlődés során a gyermekek megtanulnak egyre összetettebb és egyre kreatívabb dolgokat építeni, ehhez nincs szükségük sem leírásra, sem használati utasításra. Egyedül a saját képességeikre van szükségük, amit nagyszerűen alkalmaznak annak érdekében, hogy egyre szebb és összetettebb építmények szülessenek a kezeik között. Ez a folyamat pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a finommotorikus képességeik az átlagosnál gyorsabban fejlődjenek, illetve fejlettebbek legyenek. Emellett a kreatív gondolkodásuk olyan módon fejlődik, ami számukra a lehető legélvezetesebb: játék által. A Lego Classic kockái kiválóan alkalmasak arra, hogy segítség a helyzetfelismerés képességét. A kicsik nem csak a környezetfelismerésben fejlődhetnek ilyen módon, hanem a problémamegoldásuk is jelentős fejlődésen mehet keresztül. A játék során a gyermekek összehasonlítják a különböző elemeket, megtalálják a közös kapcsolódási pontokat, memorizálnak és mindeközben a kézügyességüket is fejlesztik. Mindez a folyamat együttesen hozzájárul ahhoz, hogy a Lego kockákat a legsikeresebb készségfejlesztő játékok között tartsuk számon.

Az elmúlt évek során a Lego egyre több specifikus készletet adott ki, legyen szó technikai megközelítésű játékokról, városépítő vagy épp kislányos építőkockákról. Mindenki megtalálhatja a saját világának megfelelő szettet, ami azt jelenti, hogy ezek a játékok nem csak a gyermekek számára okoznak örömet, hanem sok esetben a felnőttek is előszeretettel élik ki kreatív igényüket a Lego kockák segítségével.