Társasjáték (496)

Összesen: 496
Rendezés

Találatok: 496

Legnépszerűbb termékeink

Társasjáték vásárlási tippek

Karácsony, születésnap, vagy csak egy esős szombat este. Mikor összegyűlik a család, vagy a baráti társaság nagyszerű lehetőség kínálkozik egy jó kártyapartira, vagy más társasjátékra. Ha azonban ráuntunk meglévő játékainkra, ideje újakat beszerezni. De hogyan lépjünk túl az örök érvényű Gazdálkodj okosan játékoktól, és mi alapján döntsük el, hogy melyik játék számunkra a legtökéletesebb? Az alábbiakban foglaltak segítenek eligazodni a társasjáték fajták végtelen tengerében.

Játssz kor szerint!
Az egyik választási szempont, mely talán mindenkiben elsőként merül fel, az a korosztályos besorolás. Jól lehet ezzel nehéz mellé fogni, hiszen csak nem veszünk óvodásoknak való játékot kamasz gyermekünknek, azért ne vegyük olyan szigorúan a dobozon megjelölt ajánlást, mert előfordulhat, hogy az 5-6 éves csemeténk már elég érett egy idősebbeknek szánt, komolyabb játékhoz is.

Ne csak játssz, tanulj!
Ebből következik a következő megfontolandó kérdés is, mely nem más mint a fejlesztő készség. Bár kezdőknek nem ajánlott, bonyolultabb, szövevényes szabályrendszerrel ellátott játékot vásárolni, ügyeljünk rá, hogy a választott társas lekösse a figyelmet, legyen kreatív, és szórakoztató. Különösen gyerekeknél fontos, hogy valóban fejlessze a képességeket, gondolva itt az alap kognitív funkcióktól kezdve, a bonyolultabb képességekig, melyekre a későbbiekben további „játéktusás” épülhet.

Küllem és minőség
Mielőtt mélyebben belemerülnénk a játékok világában, ne feledkezzünk meg a küllemről sem. Igaz egy társasjátéknak nem az a dolga, hogy szép legyen, de jelentősen növelheti a játék élményét, ha szépen megtervezett táblákon, mókás figurákkal játszunk. Jó esetben egyébként a csomagolás esztétikuma utal a jó belső tartalomra. Ehhez pedig hozzá tartozik az anyaghasználat, s a minőség is. Minden zsugás tudja például, hogy ha megtörik lap, nehezebben lehet megkeverni a paklit. Éppen ezért olyan terméket válasszunk, amit minőségi agyagokból készült, s akár éveken át minden összejövetel alkalmával elővehetjük. A hosszú élet mellett pedig biztonság szempontjából is fontos a színvonal. A könnyen széthulló, vagy egészségre káros anyagokból készült darabok nagyon veszélyesek lehetnek.

Egyszerűbb és komolyabb társasok
Amikor társasjátékot veszünk, gondoljuk végig, hogy milyen tapasztalattal rendelkezik az akinek szánjuk. Itt nem az életkorról van szó, hanem a társasjátékos múltról. Az igazi gamerek például általában a legújabb, legnehezebb darabokat áhítják, míg a kevésbé gyakorlottak nem is tudnak azokkal mit kezdeni. Hogy melyik játék mekkora tapasztalatot igényel, legtöbbször a leírásból kiderül, alapjában elmondható, hogy a bonyolultabb, több szabályra épülő, több szálon futó társasok  nagyobb tudást igényelnek. Vigyázzunk azonban, hogy ne essünk át a ló túloldalára, hiszen attól, hogy valaki kezdő, az nem azt jelenit, hogy ostoba. Ne szúrjuk hát ki a szemét, valamilyen unalmas, végtelenül egyszerű játékkal! Ebben az esetben az arany középutat kell megtalálnunk. Tehát legyen a játék kellőképpen kreatív, de könnyen értelmezhető szabályokkal rendelkezzen.

Válassz ízlés szerint!
A legfontosabb, s egyben a legnehezebb kérdés pedig maga az ízlés. Amennyiben mi magunk vágyunk egy új, izgalmas játékra, nincs nehéz dolgunk, a helyzetet azonban megnehezíti, hogy a társasjátékot, ahogy neve is mutatja, többen használják. Ennek értelmében igyekezzünk olyan társasjáték mellett letenni a voksunkat, mely több igényhez is képes igazodni. Persze, ha már van egy jól összeszokott csapatunk, akik hasonló érdeklődéssel rendelkeznek, szabadjára engedhetjük fantáziánkat. Ha pedig más számára vásárolunk, végső esetben válasszuk a legnépszerűbb játékok közül, mint például az Activity, vagy a Kinevet a végén egy izgalmasabb, fűszeresebb változata. Stílust tekintve rengeteg játék közül választhatunk, logikai, stratégiai, improvizációs… hogy kinek melyik ajánlott, sajnos nem lehet konkrétan megfogalmazni, ebben az esetben az egyéni ízlésre kell hagyatkozni.

Az Extreme Digital társas játék kínálatában kicsik és nagyok, nők és férfiak, valamint kezdők és haladók egyaránt megtalálják a számukra tökéletes játékot. Nézz körül webshopunkban, s szerezd be a legújabb, legkedveltebb társasokat!