Családi (148)

Összesen: 148
Rendezés

Találatok: 148

Legnépszerűbb termékeink

A családi társasjáték a felnőtté válás fontos segítője

A különböző társasjátékok kivételesen fontos szerepet töltenek be a gyermekek fejlődésében. A családi társasjátékok pedig különösen fontosak és hasznosak, hiszen a játék társas jellegét az a közösség jelenti, ami a legfontosabb a gyermek számára: a család.

A gyermekek a felnőtté válásukig rengeteg olyan helyzettel találkoznak, amit ügyesen és gyorsan meg kell oldaniuk. Ez a folyamat maga a felkészülés az életre, ennek köszönhetően válhatnak önálló felnőtté. Ezt a folyamatot segítik a családi társasjátékok, amelyek nagyszerű és izgalmas időtöltést szavatolnak, miközben a játék egybeforr a tanulással. A szülők vagy az idősebb testvérek jelenléte pedig támogatást jelent számukra, elleshetik tőlük a fortélyokat, új megoldásokat és nézőpontokat ismerhetnek meg, egyre ügyesebbé és intelligensebbé válhatnak.

A családi társasjátékok ugyanakkor alkalmasak a szabálykövetés megértésében és erősítésében is. A gyermekek megtanulják, hogy az életben vannak olyan szabályok, amelyeket minden esetben be kell tartani és amitől nem lehet eltérni. Ebben a folyamatban nagyon fontos a kérlelhetetlen szülő szerepe, aki nem csak mentorként van jelen a játékban, hanem igazi játszótársként is. A szabálykövetés ilyen jellegű gyakorlása nagyszerű lehetőséget jelent arra, hogy a gyermekek játék közben, következmények nélkül gyakorolhassák mindezt. A családi társasjátékok tehát segítenek elkerülni az óvodában és akár az iskolában előforduló viselkedési problémákat, ami az esetek többségében a hiányos szocializáció következményeként fordulnak elő.

A családi társasjátékok fontos szerepet töltenek be a minőségi együtt töltött idő kapcsán is. A gyermekek számára nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű időt töltsenek együtt a szüleikkel és a testvéreikkel. Ha ezt nem kaphatják meg, magányosnak érezhetik magukat, ami kamaszkorra már komoly viselkedési problémákhoz és elhidegüléshez vezethet. A családi társasjáték tehát sokoldalú eszköz a szülők és pedagógusok kezében. Nem csak izgalmas időtöltést jelent a gyermekek számára, hanem a közösségi életüket, a logikai gondolkodásukat és a szabálykövetésre vonatkozó készségeiket is jelentős mértékben javítja. Gondoskodjunk ilyen módon is a gyermekeinkről, játszunk velük minél többet!