Logikai (62)

Összesen: 62
Rendezés

Találatok: 62

Legnépszerűbb termékeink

Készségfejlesztő logikai társasjátékok

A logikai játékok készségfejlesztő hatása régóta ismert, ezért a szülők előszeretettel lepik meg ilyen társasjátékokkal a gyermekeiket. A logikai társasjáték akár hosszú időn keresztül képesek lekötni a gyermekek figyelmét, miközben hozzájárulnak a készségeik fejlesztéséhez. Közvetett módon segítik a társas viselkedésük fejlődését, illetve sikerélményt biztosítanak számukra, ami az egészséges önértékelésük kialakulásában és erősödésében nyújt segítséget. A logikai társasjátékok pozitív hatása tehát sokrétű; az értelmi készségek javulása mellett hozzájárulnak a gyermekek szociális és érzelmi fejlődéséhez is.

A logikai társasjátékok nagyszerű lehetőséget jelentenek a gyermekek számára mindahhoz, hogy minőségi játékidőt töltsenek a szüleikkel, testvéreikkel vagy a barátaikkal. Ezeket a játékokat elsősorban a logikai gondolkodás javítása kapcsán szoktuk emlegetni, de ugyanakkor nagyszerű hatással van a gyermek türelmére is. A gyermekek türelme éppúgy fejlesztést igényel, mint más tulajdonságaik; meg kell tanulniuk kellő türelmet gyakorolni, ami elengedhetetlen az élet számos területén. A logikai játékok használata során épp ezt a képességüket javíthatják, miközben a koncentrációjukat edzik. A koncentrációs képességek javításának köszönhetően jobban megy a tanulás is, így jobb eredmények elérésére képesek az iskolában is.

A koncentráció mellett a logikus gondolkodás fejlesztésében is szerep hárul a logikai társasjátékokra. Ez a tulajdonság szintén az iskolapadban válik igazi kinccsé, hiszen a gyermekek képessé válnak magolás helyett tanulni. Ennek köszönhetően a megszerzett tudás rétegzettebb és sokkal tartósabb információt jelent, mint a biflázásként emlegetett módszer. A logikai társasjátékok használata közben észrevétlenül történik mindezeknek a készségeknek a fejlesztése, tehát a gyermekek soha nem érzik kényszernek az ilyen jellegű készségfejlesztést.

Ugyanakkor fontos elmondani, hogy a logikai társasjátékok nem csak a gyermekek elméjét edzheti, hiszen a kamaszok és a felnőttek számára is értékes időtöltést tesz lehetővé. A felnőttek számára nem csak az elme pallérozását teszik lehetővé, hanem nagyszerű társas programot is jelentenek. Előrehaladott korban a szellemi frissesség megőrzésében nyújtanak hathatós segítséget.