69 490 Ft

Hasonló elérhető termékek

Elgato Thunderbolt 2 Dock dokkoló

3 db USB 3.0 kapu
HDMI kapcsolat
Apple Thunderbolt Display csatlakoztatás is

Nem kapható

69 490 Ft

Akár 10 havi 0% THM áruhitelre!

 

Részletes leírás

Elgato Thunderbolt 2 Dock dokkoló adatai

Az Elgato univerzális megoldást alkotott az összes olyan Mac géphez, amely rendelkezik legalább egy darab Thunderbolt kapuval: A Thunderbolt 2 Dock nevű egység jóvoltából egyetlen kábelt elegendő a Mac-hez csatlakoztatni, és minden gyakorta használt kiegészítőnk életre kel, köszönhetően a dokk nyújtotta állandó kapcsolatnak.

Az Elgato Thunderbolt 2 Dock segítségével eltűnhet asztalunkról a kábelrengeteg, megelőzhetőek a kábelkirántásból adódó balesetek és sérülések: egyetlen Thunderbolt kábelt kell csupán csatlakoztatni, amely összeköttetést jelent a Mac és az Elgato Thunderbolt 2 Dock között, és minden kiegészítőnket ehhez az egységhez kapcsolhatunk.

Az Elgato három darab USB 3 kaput helyezett el a dokkján, így a klasszikus nyomtatóink, memóriakártya olvasóink, lapolvasóink csatlakoztatása, merevlemez alapú nagy kapacitású tárhelyek csatolása egy központi egységhez történik, nem pedig a számítógéphez, így az eszközök használatával járó kábelrengeteg is visszafogottan kezelhető.

Fontos paraméter, hogy mindhárom USB kapu tápot is biztosít, vagyis akár eszközeink töltésére is használhatjuk őket. A tápellását jóvoltából az Apple USB SuperDrive csatlakoztatása is biztosított, és az iPad töltése sem ütközik akadályba.

Az Elgato Thunderbolt 2 Dock HDMI kapcsolatot is biztosít, így a segítségével televíziók, kivetítők és sokféle kijelző is a Mac-hez csatlakoztatható. A HDMI igen elterjedt képmegjelenítő szabvánnyá vált, amely ráadásul hangátvitelt is támogat, és akár 2560 x 1600 képpontos felbontású egységet is csatlakoztathatunk a portra.

Az Elgato Thunderbolt 2 Dock jóvoltából gyors hálózati kapcsolatra is lehetőség van: a termék beépített Gigabit Ethernet csatlakozója révén megkímélt az Apple Thunderbolt Gigabit Ethernet Adapter használatától: a termék valóban egyetlen egységben összpontosít minden felhasználói igényt. Napjaink elterhelt WiFi hálózatainak ismeretében a gyors vezetékes kapcsolat igen előnyös paraméter.

Vezetékes multimédiás hangfalszett, például egy Harman/Kardon SoundSticks III is folyamatosan csatlakoztatva lehet az Elgato Thunderbolt Dock minijack kapujához, amely természetesen fejhallgató csatlakoztatását is támogatja. A hang kimenet mellett bemenet is található az egységen, amely révén hangfelvételeket készíthetünk, mikrofonokat csatlakoztathatunk a Mac-hez külső hangkártya használata nélkül.

A Thunderbolt 2 kapcsolat továbbfűzhető, és ezt a paramétert az Elgato Thunderbolt 2 Dock is kamatoztatja: egy szabad Thunderbolt 2 kapuja révén olyan egységek csatlakoztatását is lehetővé teszi, mint egy másik Mac Target Disk módban, vagy éppen egy Elgato Thunderbolt Drive+. A lánc végén lehetőség van Apple Thunderbolt Display csatlakoztatására is, de akár egy további Elgato Thunderbolt 2 Dock is szolgálatunkba állítható.

A sokféle egység csatlakoztatása természetesen komoly odafigyelést igényel: a lemezek biztonságos leválasztása a szétválasztás előtt nem egyszerű feladat - szerencsére az Elgato figyelembe vette ezt a paramétert is. Az Elgato Thunderbolt 2 Dock Utility telepítését követően távozásunk előtt a szoftver segítségével biztonságosan leválaszthatunk egyetlen lépésben minden olyan egységet, amely ezt igényli, és már indulhatunk is utunkra.

Részletes technikai paraméterek

 • Két darab Thunderbolt 2 kapu (20 Gb/s kétirányú adatkapcsolat)
 • Egy HDMI 1.4 kimenet (HDCP megfelelőségű; 2560 x 1600 képpont)
 • Három darab USB 3 kapu (5 Gb/s névleges átviteli sebesség, tápellátás biztosított, UASP & USB 2.0 kompatibilis)
 • Egy darab 3,5 milliméteres minijack kimenet (analóg sztereó)
 • Egy darab 3,5 milliméteres minijack bemenet (mono)
 • 12 Voltos tápellátás külső tápról (5 Amper)
 • A csomag félméteres Thunderbolt kábelt tartalmaz
 • Méret: 17,8 x 8 x 2,5 centiméter
 • Tömeg: 260 gramm


Rendszerkövetelmények:

 • OS X 10.9 vagy újabb, illetve
 • Windows 8.1 vagy újabb
 • Thunderbolt vagy Thunderbolt 2 kapu
Teljes leírás

Specifikációk

Cikkszám
428043
Gyártó
ELGATO
Garancia
1 éves

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 /2 Értékelés
5 csillag
2
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Legújabb értékelés

(2017 máj. 4)

1 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Teszi a dolgát, hiba nélkül
Ami nem tetszik:
Kissé magas ár

Nagyon jó termék

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2016 dec. 23)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Nagyszerű!!!
Ami nem tetszik:

Kiválló termék!

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!