Etikettnyomtatók és etikettek

Találatok: 18

Az etikett nyomtató mindig kéznél van

Az etikett nyomtató segítségével, mint a neve is mutatja, etikettek és címkék nyomtatását végezhetjük el, személyre szabottan. Az etiketteket felhasználhatjuk dokumentumok rendezésére, névtáblák nyomtatására, vagy akár vonalkódok létrehozására is.

Az etikett nyomtatók több kiszerelésben és méretben elérhetőek, és bizonyos eszközök az alapfeladatok ellátásán túl képesek bonyolultabb nyomtatási munkálatokat elvégzésére is. Etikett nyomtató vásárlásakor érdemes végiggondolni, hogy mit várunk az eszköztől, és ezért a tudásért milyen összeget akarunk fizetni. A magasabb etikett nyomtató ár magasabb tudást is jelent.

Nyomtatási képességek
Szükségünk lehet rá, hogy az etikett nyomtató alkalmas legyen a különböző módon formázott betűk nyomtatására. Elvárás lehet, hogy a nyomtató képes legyen félkövér karakterek, dőlt betűk, aláhúzott szövegek, ugyanazon etiketten megjelenített szövegek több méretben történő nyomtatására is. Emellett érdemes olyan eszközt választani, ami a lehető legtöbb nyelv karaktereit támogatja.

Kezelő gombok
A kényelem egy etikett nyomtató használatakor is fontos szempont. Ezért kell olyan eszközt választanunk, amelynek kezelő gombjai ideális méretűek, és a kellő nyomásérzékenységgel rendelkeznek. A túl kicsi és a mélyen ülő gombok kellemetlenné tehetik az etikett nyomtató gyakori használatát.

Méret
Az irodákban sok munkaeszköznek kell helyet találni, ezért jó, ha az elektromos felszerelések, nyomtatók, képernyők, iratmegsemmisítők nem foglalnak el a szükségesnél nagyobb helyett. Az ideális etikett nyomtató kiválasztásakor vegyük figyelembe, hogy hová helyezzük majd, és mekkora helyet kell elkülöníteni neki az irodánkban. Ha esetleg több helyszínen kívánjuk alkalmazni az eszközt, szintén ideálisabb egy kisebb etikett nyomtatót venni, hiszen könnyebb egyik helyről a másikra szállítani.

Etikett pótlása
Ahogy a legtöbb nyomtatónál papírról és nyomtatópatronról kell gondoskodni, úgy az etikett nyomtatóknál is előfordulhat, hogy pótlásra lesz szükség. Nem minden etikettszalag kompatibilis minden etikett nyomtatóval, ezért vásárlás előtt tájékozódnunk kell az utántöltési lehetőségekről. Azok az etikett nyomtatók, amelyek hőnyomtatási technológiát alkalmaznak, patroncserét ugyan nem igényelnek, viszont speciális etikettre van szükség a megfelelő nyomtatáshoz. Vásárláskor szintén vegyük figyelembe, hogy a különböző etikett nyomtatók különböző szélességű etikettszalagok befogadására alkalmasak!

Különleges funkciók
Egyes eszközök alkalmasak vonalkód nyomtatásra, vagy akár egy méter hosszú címke létrehozására is. Ma már olyan etikett nyomtatót is vásárolhatunk, amely képes vezeték nélküli kapcsolatot létesíteni a számítógépekkel, okostelefonokkal, vagy egy meghatározott hálózat tagjaival. A vezeték nélküli kapcsolat segítségével okostelefonról vagy közvetlenül a számítógépről is elindítható a nyomtatás.