Ergonómikus forgószékek

Találatok: 11

Irodai székek

Lehet modern vagy klasszikus, egyszerűbb vagy zsúfolásig felszerelt, minden iroda alapbútora a szék és az asztal. Ezek nélkül nem is iroda az iroda. Ahhoz hogy a számunkra legmegfelelőbb irodai széket válasszuk, fontolóra kell vennünk néhány fontos kérdést.

Kinek vesszük és milyen rendeltetést szánunk a széknek?
Alapvető kérdés, hogy kinek lesz a szék. Ha az olyan egyéni szükségletektől, mint például a magasság el is tekintünk, (hiszen ezen problémát könnyen kiküszöböli egy állítható forgószék), akkor sem mindegy, hogy napi nyolc órás számítógépes munkához, vagy tizenöt perces tárgyalásokhoz keresünk ülőalkalmatosságot. Nem is gondolnánk, de rengeteg fajta szék közül választhatunk, gurulós szék, számítógépes szék, főnöki szék, tárgyaló szék, típus, funkció és rendeltetés szerint is csoportosíthatjuk őket. A legfontosabb, hogy tartsuk szem előtt, hogy kinek, s mire szánjuk a széket!

Milyen funkciókkal rendelkezik?
Milyen funkciói lehetnek egy egyszerű széknek? Hiszen az csak arra szolgál, hogy helyet foglaljunk rajta. Aki naphosszat ülőmunkát végez tudja, hogy ez nem ilyen egyszerű. Az olyan csupán áremelő marketing fogásnak tűnő funkciók, mint a billenthető háttámla, vagy a deréktámasz, óriásit javíthat a közérzeten. Egy jól megválasztott székkel elejét vehetjük a hát vagy nyaki bántalmaknak. Az ergonomikus székek főként hosszú távú munkavégzéshez ajánlottak. De más esetekhez alkalmazkodó funkciók is vannak, mint például az állíthatóság, melynek köszönhetően többen is használhatják ugyanazon széket, mondjuk vendégek, vagy tárgyalópartnerek.

Irodai szék dizájn
Maga az iroda tulajdonságait is figyelembe kell vennünk, mikor széket választunk. Egy kisebb irodába ugyan is nem célszerű nagy irodai forgószékek vásárlása. Oda inkább válasszunk fa vagy fémvázas székeket, ha szükséges esetleg kisebb gurulós székeket. Nem árt arra is odafigyelni, hogy a szék dizájnja illeszkedjen az iroda többi berendezéséhez. Ez nem csak számunkra teremt harmonikus környezetet, de vendégeinkben is jobb benyomást kelt.

Kiegészítők
A legnagyobb komfort érdekében különböző kiegészítőket is vásárolhatunk. Ilyen lehet a deréktámasz, vagy lábtámasz, esetleg bőrápoló balzsam, vagy gurulós szék alátét. Ezek a megvédik a bútorzat vagy maga a felhasználó egészségét is.

Az Extreme Digital áruházban számítógép szék, irodai székalátét és főnöki szék között mindent megtalálsz, ami egy kényelmes, praktikus irodaberendezéshez szükséges.