Standard forgószékek

Találatok: 22

Forgószék választás okosan

Jó forgószéket találni egyáltalán nem könnyű, de érdemes figyelmet fordítanunk a kiválasztásra, mivel rengeteg időt töltünk ezekben a székekben ülve. Általánosságban úgy tartjuk, akkor beszélhetünk minőségi forgószékről, ha a szék a minőségét a teljes élettartama alatt képes megtartani. Ez elsősorban a nevesebb gyártók termékeire igaz, amelyekért néha többet kell fizetnünk, de hosszútávon ez bizonyul jó döntésnek. Minden egyes ember egyedi testfelépítéssel rendelkezik, így nem lehet kijelenteni, hogy egy adott forgószék tökéletes választást jelent számára. Azonban, ha végig vesszük a főbb minőségi mutatókat, mi magunk is könnyedén eldönthetjük, melyik forgószék jelent jó választást és melyik az a típus, amit érdemes inkább elkerülni.

Talán első hallásra érdekesnek tűnhet, de a székekkel foglalkozó szakértők azt a kérdést tennék fel legelőször, jelenleg milyen széket használunk, illetve melyek azok a tulajdonságai, amelyekkel maradéktalanul elégedettek vagyunk. Általános szabály, hogy az a szék, amiben hosszú időn keresztül kényelmesen tudunk ülni, megfelel az igényeinknek, így ezen hiba lenne gyökeresen változtatni. Olyan széket érdemes választanunk, amely hasonló pozitív tulajdonságokkal rendelkezik.

Fontos, hogy további kérdéseket is megválaszoljunk magunknak. Ezek közül a legfontosabb, hogy mennyi időt töltünk ülőmunkával naponta, illetve mennyi időt szándékozunk ülni a jövőben. Minél többet ülünk, annál fontosabb a megfelelő támasztás, illetve a gerinc megfelelő tartása. Azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a hét hány napján kényszerülünk ülőmunkára. Ha a hétvégéinket is a forgószékben ülve töltjük, az esetben fontos, hogy a lehető legjobb kvalitásokkal rendelkező széket válasszuk.

Ezt követően vegyük sorra, a forgószéknek milyen tulajdonságokkal kell rendelkezzen. Meg kell határoznunk a háttámla magasságát, amennyiben nem állítható támlával készült széket választunk. Ez nem könnyű feladat, ezért érdemes egy olyan szék támláját alapul venni, amely kényelmes ülést biztosít számunkra. El kell döntenünk azt is, hogy szeretnénk-e dönthető háttámlát vagy lemondunk erről a lehetőségről. Ha szívesen relaxálunk kissé döntött pozícióban, akkor érdemes olyan széket választani, ami ezt lehetővé teszi. Hasonló szempontok alapján kell döntenünk a szék beülési mélységét illetően. Ez szerencsére a legtöbb forgószék esetén valamilyen módon állítható, így a magasság változtatása általában nem okozhat gondot. Ritkább azonban az olyan forgószék, amely esetében az ülés és a háttámla dőlésszöge is állítható. Sokak számára az is fontos szempont, lehet-e a kiszemelt székkel billegni. Ez a monoton mozgás kiválóan levezeti a stresszt, így a munka során is remek szolgálatot tehet.

Továbbá érdemes figyelembe venni, milyen burkolaton szeretnénk használni a forgószéket. A görgők, illetve a talpak kiválasztása miatt nem mellékes, hogy szőnyegen vagy szilárd burkolaton használjuk a széket. Döntenünk kell a párnázatról és a kárpitról is, legyen hagyományos vagy kopásálló. Azt is el kell döntenünk, szeretnénk-e párnázatot a kartámaszra. Számos szempontot és tulajdonságot kell figyelembe vennünk, ha igazán jó forgószéket szeretnénk választani, de a főbb tulajdonságok figyelembevétele mellett ez egyáltalán nem lehetetlen.