Tárgyalóasztalok és íróasztalok

Találatok: 18

Íróasztal választás a gyermekeink részére

Ha a gyermekeink életminőségéről van szó, csak a legjobbat szeretnénk nyújtani nekik. Eszünkbe kell jusson, hogy ez sok esetben az olyan apróságokon múlik, mint az íróasztal választás. Szeretnénk gondoskodni arról, hogy a gyermekeink a lehető legkényelmesebben végezhessék a napi teendőjüket, minél egyenesebb háttan ülhessenek a füzeteik felett és arra is figyelmet kell fordítanunk, hogy a kiválasztott íróasztal megfeleljen a gyermekeink ízlésének.

Egy jó minőséget képviselő íróasztal időtálló, akár hosszú éveken keresztül használható. Ezért fontos olyan íróasztalt választani, ami nem csak minőségében, hanem megjelenésében is hosszú éveken keresztül megfelelőnek mondható. Több szempontot kell figyelembe vennünk, lássuk ezeket részletesebben…

Az első és talán a legfontosabb szempont az asztallap méretének megválasztása. Elegendő szabad helyet kell biztosítson a különböző füzeteknek és könyveknek, sőt arra is gondolnunk kell, hogy idővel a laptop is idekerül. Nem elég bezsúfolni a használati tárgyakat az asztallapra, hiszen a gyermek karjainak is megfelelő méretű szabad helyre van szüksége. Fontos, hogy a gyermekünk komfortosan érezhesse magát a házi feladat készítése közben, így a tanulás is könnyebb számára. A helytakarékosság jegyében érdemes olyan íróasztalt választani, ami megfelelő nagyságú fiókokkal rendelkezik. Ennek köszönhetően a gyermekünk mindig elteheti a nem használt füzeteket és könyveket, így az asztallapot jobban kihasználhatja. Sőt, ilyen módon megtanul rendet tartani a saját kis közegében, aminek köszönhetően kialakul benne a rend és rendezettség iránti vágy. A különböző alsó polcok is remek szolgálatot tesznek, de mindenképpen fontos odafigyelni arra, hogy ezek ne akadályozzák a gyermek kényelmes lábtartását, ne lehessenek útban.

Érdemes odafigyelni arra is, hogy a számítógépnek megfelelő hely álljon rendelkezésre. Egy laptop esetében nincs szükség különösebb tervezésre, azonban az asztali számítógépek esetében figyelni kell arra, hogy monitor kellő távolságban és kellő beesési szögben helyezkedjen el. Szerencsére ma már számos olyan íróasztal közül választhatunk, ami magasított monitortartó állvánnyal rendelkezik, így a hagyományos asztali gépek monitorjai is megfelelő beesési szöggel helyezhetők el. A megfelelő dőlésszöget azonban csak abban az esetben tudjuk hosszútávon biztosítani, ha ergonomikus íróasztalt választunk. Ezek magassága állítható, így a gyermek növekedésével az asztalok magassága is növelhető. Ez garantálja, hogy a gyermekünk mindig egyenes háttal ülhet a lecke megírása közben. Nem utolsósorban pedig arra érdemes figyelmet szentelnünk, hogy lehetőség szerint klasszikus, visszafogottabb dizájnnal készült íróasztal kerüljön a virtuális kosarunkba. Egy csillámpónikkal díszített rózsaszín íróasztal roppant vonzó lehet egy elsőosztályos kislány számára, egy-két évvel később viszont kevésbé szívesen fogja használni. Ezért válasszunk inkább klasszikusabb kialakítású és színű asztalokat, amelyeket igény szerint különböző díszekkel és matricákkal tehetünk igazán kislányossá vagy kisfiússá.