Akkumulátor-töltők (62)

Összesen: 62
Rendezés

Találatok: 62

Legnépszerűbb termékeink

Akkumulátor töltő

Már nemcsak éles helyzetben teljesítenek jól az akkumulátor töltők, az új generációs fejlesztésekkel most kamerát, sőt iPade-ot is feltölthetsz. Általánosan az akkumulátor töltő 12 V feszültséggel üzemel, de találunk a kínálatban olyat is, ami ennek a kétszeresére képes. Ebből a szempontból mindegy, hogy melyik töltőt alkalmazod gyors segítségként. Azonban a gyártmányok más és más típusú akkumulátorokhoz használhatóak fel. Ha újdonsült autó-tulajdonos vagy, mindenképp nézz utána, hogy a tiédhez milyet válassz. Bizonyos akkumulátor töltőket csak indítássegítéshez, valamint szigorúan meghatározott járműtípusokhoz használhatsz fel. Sőt, némelyik alkalmatlan a teljesen lemerült akku újraélesztésére. Ezért elsősorban nem az akkumulátor töltő ár határozza meg, te melyiket szerzed majd be, hanem a járműd igénye.

Nézz szét az Extreme Digital akkumulátor töltők között, egyes darabokkal még az okostelefonod is újratöltheted.

Az akkumulátor töltők specifikusak
Gyújtást adsz a járműre, mégsem mozdul. Próbálkozz meg az indításrásegítővel. Ha nincs változás, akkor nagy valószínűséggel lemerült az akkumulátorod. Már említettük, kínos helyzet állhat elő, ha nem a megfelelő akkumulátor töltő 12v-ot szerezted be. Minden töltő csak a típusához meghatározott akkut képes megmenteni. Egyes darabokkal kizárólag ólom akkukat tölthetsz, zselés, NI-CAD fajtákhoz nem használhatod. Egy prémium kialakításúval viszont már a WET vagy Calcium elektródos ólomakkuk mellett a MF VRLA, AGM vagy GÉL típusokat is felrázhatod. Azt se felejtsd el, a teljesen lemerült akkumulátorokat sem tölti fel minden eszköz. Válaszd meg jól az akkumulátor töltőket, mert az egyedi kialakítások bizonyos helyzetekben nem fognak előnyt jelenteni.

12 vagy 14 voltos? Csak személygépkocsihoz kell?
A megfelelő akkumulátor töltő kiválasztása érdekében tudnunk kell, mire van szükségünk. Választhatunk 12 vagy akár 14 voltos töltőt. Akármelyik típusra van szükségünk, tartsuk szem előtt, hogy a megbízható gyártóktól származó készülékek jelentik a jó választást. Az Extreme Digital kínálatában ilyeneket találunk. 

Sajnos bármikor előfordulhat, hogy az akkumulátor megadja magát, és valljuk meg, az is előfordulhat, hogy bekapcsolva hagyjuk a fényszórókat vagy épp a rádiót. Ha elszáll a maradék töltés is az akkumulátorból, nincs más lehetőségünk, mint feltölteni. Annál gyakrabban lehet szükségünk az akkumulátor töltőre, minél öregebb maga az akkumulátor. A sérült cella és az elöregedő akku esetében megnő a teljes lemerülés vagy kisülés valószínűsége, így egyre nagyobb az esélye annak, hogy a slusszkulcs elforgatását csak egy erőtlen nyöszörgő hang követi, a kocsink nem indul. Új akkumulátort venni nem olcsó, szerencsére erre az esetek többségében nincs szükség, hiszen egy töltővel hosszú időre életet lehelhetünk bele. Ha saját akkumulátor töltő van a garázsunkban, az esetben nem kell mástól segítséget kérnünk. A problémát mi magunk is egyszerűen megoldhatjuk.

Erre jó a mikroprocesszoros vezérlés
Az akkumulátor töltő ár sok esetben a termék egyedi funkciójára is utalhat. A prémium kategóriások között mikroprocesszoros vezérlésűt is találsz. Mit jelent ez számodra és mit a járművednek egy kiélezett szituációban? Ez a beépített processzor biztosítja azt, hogy az akkuk egészen feltöltődhessenek – a beprogramozott kilenc fázis minden szakaszában. Ha nem szulfátosodott teljesen a járműved akkumulátora, azt is újraéleszti. Nem véletlen, hogy a mikroprocesszorral ellátott eszköz extra töltőnek számít, ezzel ugyanis a teljesen lemerült akkuk is túlélhetnek, sőt fel is töltheted a segítségével!

Megérkezett az okos akkumulátor töltő
Már az akkumulátor töltők is képesek a digitális eszközök kezelésére. Nemcsak akkukat tölthetsz fel, hanem új generációs kommunikációs apparátusokat is. Az indításrásegítő és akkumulátor töltők USB kimenete teszi lehetővé, hogy könnyedén rácsatlakoztasd az 5v 2 amp eszközöket. Az okostelefonok, iPode-ok mellett a kiránduláson lemerülő kamerád vagy az és mp3, mp4 lejátszód is nyugodtan rábízhatod egy kiváló töltőre.

A járművezetés kényelme ezzel újabb szintet lépett, és még az okos eszközökkel is sikerül lépést tartania. Az akkumulátor töltőnek így bármikor hasznát veheted.