Levegő kompresszorok (12)

Összesen: 12
Rendezés

Találatok: 12

Legnépszerűbb termékeink

Levegő kompresszorok

A levegő kompresszorok nagyszerű szolgálatot tesznek minden olyan esetben, ha sűrített levegőre van szükség. Gyakran használjuk őket a pneumatikus szerszámgépek meghajtására, de kézművesek számára is remek szolgálatot tehetnek. Legyen szó kisipari tevékenységről vagy hobbiszintű felhasználásról, a kompresszorok megkönnyíthetik a munkánkat. Az Extreme Digital kínálatában Asist, Blackanddecker, Blaupunkt, Einhell, Extol, Global kompresszorok is megtalálhatók.

A megfelelő kompresszor kiválasztása azonban kérdéseket vet fel; elsősorban azt kell eldöntenünk, mekkora kapacitásra van szükségünk, beleértve a légtartály méretét is. A kisebb kapacitással rendelkező eszközök rendszerint nem rendelkeznek puffertartállyal, így a nyomásuk nem változtatható. Az ilyen kompresszorok tulajdonképpen csak a legegyszerűbb feladatokra alkalmasak, az esetek túlnyomó többségében azonban nincs is szükség másra, csakis levegőfújásra… Ha szabályozott és folyamatos nyomásra van szükség, mindenképpen olyan eszközt érdemes választani, ami kiegyenlítőtartállyal rendelkezik.

A kompresszorok között többféle szerkezeti felépítéssel találkozunk. Az egyik legelterjedtebb megoldás az úgynevezett dugattyús kompresszor, amely esetében a sűrített levegő előállítását egy egyszerűnek mondható dugattyús szerkezet biztosítja. A dugattyús kompresszorok minden esetben hálózati áramról üzemeltethetők. A kompresszorok másik típusa az úgynevezett csavarkompresszor. Ha lehetséges, ennek a típusnak a szerkezeti felépítése még a dugattyús változatoknál is egyszerűbb; a sűrített levegő előállításáért két darab egymással szemközt elhelyezett ellentétes forgásiránnyal rendelkező csavar felelős.

A levegő kompresszorok számos területen nagyszerűen használhatók. Gyakran alkalmazzuk őket festékszóró pisztolyok üzemeltetésére; a tökéletes szóráskép eléréséhez egyenletes állagú festékre és megfelelő légnyomásra van szükség. Utóbbit biztosítja a megfelelő kompresszor. A lefúvató pisztolyok nagyszerű szolgálatot tesznek faipari munkálatok során. Az abroncsfúvó pisztolyok alkalmazása is gyakorinak mondható. A szakemberek gyakran hívják fel a figyelmet arra, hogy részesítsük előnyben a megbízható gyártóktól származó kompresszorokat, amelyek megfelelő garanciális és szervizháttérrel rendelkeznek. Az Extreme Digital kínálatában található levegő kompresszorok ilyenek.