Csengő (30)

Összesen: 30
Rendezés

Találatok: 30

Legnépszerűbb termékeink

Vezeték nélküli kapucsengő – A modern megoldás

A mai modern vezeték nélküli kapucsengők tökéletes választást jelentenek abban az esetben, ha ilyen jellegű jelzőrendszert keresünk. A felépítésük látszólag roppant egyszerű, hiszen csak egy kültéri és egy beltéri egységet tartalmaznak. A kültéri egységen helyezkedik el maga a nyomógomb, ami segítségével hanghatást válthatunk ki a beltéri egységen. Lássuk részleteiben, mire érdemes figyelni, ha vezeték nélküli csengőt szeretnénk vásárolni.

Néhány évvel ezelőtt a piacon megjelentek azok a rendkívül olcsó vezeték nélküli csengők, amelyek gyakorlatilag képtelenek voltak ellátni a feladatukat, nem voltak képesek megbirkózni a hagyományos házfalak által jelentett árnyékolással sem, sőt a vízálló tulajdonságuk sem volt mindig kielégítő. A szakemberek gyakran elmondták, hogy ezeket a silány készülékeket jobb elkerülni, illetve érdemes megbízható helyen vásárolni, lehetőség szerint megbízható gyártók termékei közül válogatva. Ezért az Extreme Digital törekszik arra, hogy csakis megfelelő minőségi tulajdonságokkal rendelkező vezeték nélküli kapucsengőket forgalmazzon.

A mai modern kapucsengők számos minőségi és technikai elvárásnak felelnek meg. Ezek közül talán a legfontosabb a hatótávolság. A hatótávolság alatt azt a maximális távolságot értjük, ami alkalmas a kültéri és a beltéri egység kommunikációjára. A minőségi termékek esetében ez akár 150-200 méter is lehet, nem szabad elfelejteni azonban, hogy a különböző akadályok ezt a távolságot erősen befolyásolhatják. A vastag falak, illetve a fémből készült felületek megnehezítik a megfelelő jelátvitelt.

Ha vezeték nélküli kapucsengőt szeretnénk választani, más szempontokat is érdemes szem előtt tartanunk. Alapvető minőségi elvárás, hogy a kültéri egység megfelelő védelemmel legyen ellátva a porral és a vízzel szemben. Ez szavatolja a hosszú várható élettartamot, illetve megvédi a külső egységet az azonnali meghibásodástól. A védelem mértékét, illetve milyenségét nemzetközi szabvány jelöli, így a különböző csengők ilyen jellegű képességeit mi magunk is összehasonlíthatjuk.

Ma már egyre elterjedtebbek azok a vezeték nélküli kapucsengők, amelyek beltéri egységét dugaljba csatlakoztathatjuk, így mindig abban a helyiségben tarthatjuk, ahol tartózkodunk. Így gyakorlatilag a nullára csökkentjük annak a valószínűségét, hogy nem halljuk meg a vendégek vagy a postás érkezését. A telepítésük rendkívül egyszerű, ráadásul a hálózati táplálásnak köszönhetően nem kell az elemcserével bajlódnunk. Egyes ilyen készülékek irányfényként is működnek, így a sötét lakásban is segítséget jelentenek a tájékozódásban.

Fontosak lehetnek a különböző beépített extrák is. A mai modern készülékek között találhatunk olyat is, ami nem csak hangjelzéssel, hanem akár LED fényjelzéssel is tudtunkra adja a vendég és a postás érkezését. A fejlettebb készülékek beállítási lehetőségei szerteágazók; különböző dallamokat, hangerőt, fényjelzéseket állíthatunk be, így ezekkel a beállításokkal tulajdonképpen teljesen testreszabhatók a készülékek. Szerencsére a mai korszerű készülékek által kibocsátott hangok dallamosak és kellemesek, nem kell éktelen csipogástól tartanunk. Ha kényelmes és fejlett megoldást keresünk, válasszuk a modern vezetés nélküli kapucsengőket!