Postaláda (46)

Összesen: 46
Rendezés

Találatok: 46

Legnépszerűbb termékeink

Postaládák

A műszaki fejlődés és az internet adta lehetőségek miatt a postai küldemények mennyisége az utóbbi időben csökkent. Ritkán vagy szinte már nem is írunk levelet vagy képeslapot. Ezt felváltották az elektronikus levelek, üzenetek, melyek szinte az megírás pillanatában a címzettnél lehetnek. Mindezek ellenére mégis nélkülözhetetlen eszköznek számítanak a postaládák.

Mielőtt postaládát vásárolnánk, érdemes tájékozódni a méretét és kialakítását érintő szabványokról. Nem mindegy, hogy milyen levélszekrényt vásárolunk, szabvány írja elő a bedobó nyílás  és a láda méretét is. Természetesen a küldemények nagyságától, típusától és az elhelyezés körülményeitől függően kell kiválasztanunk a méretet.  A méret kiválasztásánál figyelembe kell vennünk azt is, hogy a postaláda hova fog kerülni, kerítésre, kapura,  hogy van-e valamilyen akadály, amely befolyásolja a postaláda felszerelését.

Hogy zökkenőmentesen tudjuk fogadni a küldeményeket, a bedobó nyílás mérete legalább 30x230 mm kell legyen. Az a jó levélszekrény, amely biztonságos. Amelynek kialakítása nem engedi meg, hogy illetéktelen személyek hozzáférjenek a küldeményekhez. Fontos szempont, hogy a postaláda zárható is legyen, hiszen küldeményeinket így tarthatjuk biztonságban.

Keresgélhetünk az egyoldalas és kétoldalas postaládák között. Az egyoldalas típusoknál azon az oldalon lehet kivenni a küldeményt, ahol a postás beledobta. A kétoldalas postaládáknál pedig ez a másik oldalon történik.

Az elhelyezés körülményeit se hagyjuk figyelmen kívül, amikor postaládát vásárolunk. Nem mindegy, hogy kültérre vagy esetleg beltérre, például lépcsőházba vásárolunk levélszekrényt. Az utóbbinál az eső elleni védelem sem fontos szempont.

A kültéri típusoknál mindenképp figyeljünk oda, hogy az időjárás viszontagságainak ellenállót vásároljunk. Hosszú távra tervezve az alumínium és a rozsdamentes acélból készült típusok jó választásnak bizonyulnak. A színterezett acél postaládák is javasoltak erre a célra. Szinte minden anyagból készülnek ilyen eszközök, így műanyagból és fából is, de ha az időtállóságát vesszük figyelembe, akkor  a fém a legjobb megoldás.  Az esővetővel ellátott postaládát is vásárolhatunk.  

Figyeljünk oda a láda méretére is. Ha naponta sok küldemény érkezését várjuk, akkor érdemes nagyobb ládát vásárolni, hogy ne kelljen napjában többször üríteni. Valamint, ha túl kicsi, akkor nagy eséllyel össze fognak gyűrődni benne az érkező anyagok.

A kínálatban találkozhatunk különböző színekben gyártott színterezett postaládákkal is, de vásárolhatunk olyan típusokat is, amelyek kifejezetten illenek az épület stílusához. A postaládákon feltüntethető a tulajdonos neve is. Sőt, már olyan ládákkal is találkozhatunk, amelyek LED-es világítással vannak ellátva. Ez lehetővé teszi, hogy sötétben is leolvasható legyen a tulajdonos neve vagy házszáma.

Társasházak esetében az egységbe szerelhető postaládákat szokás alkalmazni. Ezeket egyenként, pattent-rendszerszerűen lehet összeépíteni. Ilyen esetben lehet még érdekes az ajtóra szerelhető levélbedobó is. Ezek készülhetnek kültéri és beltéri változatban is. Az ilyen típusoknál a küldemény nem a ládába, hanem a lakásba fog pottyanni. A levélbedobók igen hasznosak lehetnek, mert ennek hiányában, elkerülhetjük azt, hogy a postás az ajtó alatt csúsztassa be a küldeményt, amennyiben ez egyáltalán lehetséges, vagy hogy a lábtörlő alá tegye. Valljuk be, egyik sem a legjobb megoldás. Így elkerülhetjük azt, hogy  küldeményeink megsérüljenek vagy esetleg elvesszenek.