Kamera (284)

Összesen: 284
Rendezés

Találatok: 284

Legnépszerűbb termékeink

Biztonsági kamera megoldások

A biztonsági kamerák fejlettségi szintje rengeteget változott az elmúlt években; a korszerű megfigyelő kamerákat az eddiginél magasabb képminőség és nagyobb megbízhatóság jellemzi. Ennek köszönhetően könnyedén kiválaszthatjuk azt a típust, ami ideális választást jelent számunkra, a nagy választék miatt azonban kérdések merülhetnek fel egyes típusokkal kapcsolatban. Egyáltalán nem mindegy, milyen megfigyelő kamerát telepítünk, ezért érdemes megismerni a legismertebb és legelterjedtebb típusokat.

Mindenképpen érdemes elmondani, hogy a biztonsági kamera minden esetben egy biztonsági rendszer része, ennek megfelelően választhatunk a rendelkezésre álló kínálatból. Ezek közül az úgynevezett boksz kamera tekinthető a klasszikus megoldásnak. A hagyományos kialakítással rendelkező megfigyelő kamerákat nevezzük így. Mivel ezek jelentek meg először a piacon, sokáig a legelterjedtebb típusnak számítottak. Ezek a biztonsági kamerák kiválóan paraméterezhetők, könnyedén beállíthatjuk, mit milyen részletességgel szeretnénk látni. Az alapfelszereltséggel rendelkező box kamerák nappali rögzítésre alkalmasak, viszont léteznek úgynevezett day&night változatok is, amelyekkel már éjszakai megfigyelést is végezhetünk. A box biztonsági kamerák minimális fényigénye relatív széles skálán mozog. Univerzális típusról beszélünk, amely kiválóan alkalmas beltéri és kültéri használatra is.

Az úgynevezett dome kamerák a kupolás formájukról kapták a nevüket. Ez a típus is széles körben elterjedt, mivel kiválóan megfelel az általános igényeknek. Rendszerint állítható fókusszal és zoom távolsággal rendelkeznek, emellett pedig az éjszakai megfigyelésre alkalmas változatban is elérhetők. Kialakításukból adódóan nagyszerűen alkalmazhatók vandálbiztos kivitelben, amit megerősített vázzal érnek el. A kültéri kivitelben készült dome biztonsági kamerák teljesen időjárásállók, így nem kell meghibásodástól tartani abban az esetben sem, ha függőleges felületen helyezzük el.

Az IP kamerák roppant népszerűségre tettek szert az utóbbi években. Magas technikai fejlettségi szintjüknek köszönhetően kiválóan alkalmasak a legkülönfélébb megfigyelési feladatok elvégzésére. Érdemes elmondani, hogy az IP kamera már önállóan is egy teljes megfigyelőrendszerként működik, hiszen önállóan képes a jelet továbbítani a számítógépre vagy akár internetes szerverre. Ennek a tulajdonságának köszönhetően az IP kamera egyre népszerűbb, egyre többen döntenek úgy, hogy ezt a megoldást választják. Szakemberek szerint az IP megfigyelő kamerák egyre elterjedtebbé és népszerűbbé válnak. Kialakításuk lehet box, dome vagy más típus, így az igényeinknek megfelelő készüléket választhatjuk.

Ma már rendkívül széles kínálat áll rendelkezésünkre, ha biztonsági kamerát szeretnénk vásárolni. A piacon található kínálat túlnyomó többsége színes képek rögzítésére is alkalmas, de megtalálhatók a fekete-fehér rögzítésre alkalmas készülékek is.

Mire figyeljünk a biztonsági kamera kiválasztása során?
Egyre több helyen vásárolhatunk megfigyelő kamerákat, illetve egyéb biztonsági kiegészítőket. Hatalmas üzletágról van szó, hiszen egyre nagyobb igény mutatkozik a biztonsági rendszerek iránt. Érdemes tisztában lenni az alapvető ismeretekkel annak érdekében, hogy elkerülhessük az általános igényeknek nem megfelelő készülékeket. Általánosságban bátran ki lehet jelenteni, hogy a márkaértékkel nem rendelkező távolkeleti készülékek csak ritkán váltják be a hozzájuk fűzött reményeket.

Számos olcsó termék kering a piacon, amelyek látszólag ugyanazokkal a képességekkel rendelkeznek, mint a drágább, megbízható gyártótól származó társaik. A használat során azonban komoly problémákkal kell szembesülnünk… Gyakran előfordul, hogy az ilyen biztonsági kamerák szemcsés felvételt készítenek, vagy infra üzemmódban egyszerűen amorf képet készítenek az emberekről, esetleg idejekorán meghibásodnak. Ezt követően csak a bosszankodás marad és a tanulság levonása, miszerint egy minőségi biztonsági kamera jobb választás lett volna…

Mindenképpen olyan márkát választani, amit a telepítő cégek többsége képes telepíteni, illetve szervizelni. Ez egyfajta minőségi szűrő is, hiszen ezek a cégek alapvetően olyan gyártók termékeivel foglalkoznak, amelyek megbízható működést garantálnak a felhasználók számára. Ez különösen igaz a rohamosan fejlődő és szaporodó IP biztonsági kamerák esetén. Sajnos az is előfordulhat, hogy a vásárló szert tesz egy olcsó no-name biztonsági kamerára, de nem talál senkit, aki telepítené számára. Az is gyakori, hogy az ilyen rendszerek felépítése sokkal magasabb árakon történik, hiszen a telepítő cégek nem szívesen vállalják a kihívásokkal teli feladatot. Jogosan merül fel bennünk a kérdés az olcsó kamerákkal szemben: ha olcsók, a biztonsági rendszerekkel foglalkozó cégek miért nem foglalkoznak velük? A válasz nem más, minthogy ezek a készülékek ár-érték aránya nem éri el azt a szintet, ami a márka elterjedését tenné indokolttá. Akár saját magunk végeznénk el a biztonsági kamera telepítését, akár erre szakosodott céget bíznánk meg a feladattal, mindenképpen olyan rendszereket és készülékeket válasszunk, amelyek megfelelnek az alapvető minőségi elvárásoknak. A kínálatban Ajax, Amiko, Aqara, Dahua, Deltaco, Hama, Hikvision, Hikvision hiwatch, Home, Honeywell, Imilab, Imou, Netatmo, Onvis, Pni, Ring, Smanos, Swann, Tp-link, Woox, Xiaomi, Yale termékek is megtalálhatók.