Riasztórendszer (38)

Összesen: 38
Rendezés

Találatok: 38

Legnépszerűbb termékeink

Riasztórendszer – biztonságban az élet, s az érték

A biztonságot mindenki magától értetődőnek veszi. Velem nem eshet baj, gondoljuk. Látjuk a hírekben, olvassuk a lapokban, hogy ide-oda betörtek, esetleg szóbeszéd terjed róla, hogy a környéken kiraboltak valakit, mi pedig még ilyenkor is félvállról vesszük az egészet. Pedig sajnos az ilyesmi bárkivel megeshet. A betörések mellett pedig számtalan más veszély is fenyeget bennünket, mint például szénmonoxid mérgezés, vagy csőtörés. Mindez azonban megelőzhető egy megbízható riasztórendszer beszerelésével.

A riasztórendszerek alapja az úgynevezett behatolásjelző. Ez védi házunkat, s ezzel minket is az illetéktelen behatolóktól. Ajtó vagy ablak nyitása, törése esetén jelez, esetleg mozgásérzékelővel is fel van szerelve. Erre épülnek rá a különböző modulok, mint a füstérzékelő, hőmérséklet érzékelő, vagy vízszivárgás jelző.

A riasztórendszerek főbb elemei
A lakásriasztó rendszerek több részből tevődnek össze. A rendszer agya, központja a billentyűzet. Ezen programozhatjuk, vezérelhetjük a rendszert. Ezt célszerű a bejárati ajtó közelében elhelyezni, hogy távozáskor, illetve hazaérkezéskor ki és bekapcsolhassuk a védelmet.

A riasztó rendszerhez vezeték nélküli kulcs, vagy fali gyorskezelő is tartozhat. Ezek ugyan nem helyettesítik a billentyűzetet, de alapfeladatokat, gyorsabban és kényelmesebben intézhetünk velük. A rendszerek talán legismertebb felszerelései a nyitásérzékelők. Ezek a nyílászáróknál vannak elhelyezve, s riasztanak, azok kinyílása esetén. Ez történhet azonnal, vagy néhány perces késleltetéssel is. A héjvédelem után a biztonság technika a belső védelemről is gondoskodik. Ide tartoznak a mozgás érzékelők, és az üvegtörés érzékelők. A jó mozgásérzékelők 20-25 kg-ig kisállat biztosak, így kedvenceink szabadon mozoghatnak a házban a riasztó beindítása nélkül. Az üvegtörés érzékelő pedig jelez, ha betörnek egy ablakot, és azon keresztül próbálnak behatolni.

Egészségvédelem riasztóval
A vagyonvédelem mellett az egészségvédelem is nagyon fontos. Éppen ezért érdemes olyan rendszert beszerezni, mely szénmonoxid érzékelő eszközzel is rendelkezik. A füst és szénmonoxid mérő azonnal jelez vészhelyzet estén, így időben megszüntethetjük a bajt, elhagyhatjuk a helységet, a távfelügyelet pedig értesít az illetékes egységeket, mint a tűzoltóság, vagy a mentők.

Hőmérséklet és vízszivárgás jelző
És végül de nem utolsósorban ne feledkezzünk meg az értékvédelemről. A hőmérséklet jelző például jól jöhet, ha hideg időben hosszabb ideig vagyunk távol otthonunktól. Amennyiben a hőmérséklet annyira leesik, hogy az veszélyezteti például a főtűcsöveket, akkor a rendszer figyelmeztet, s feljebb emelhetjük a hőmérsékletet. A vízérzékelő pedig jelez például csőtörés esetén.

Biztonság távollét alatt is
A riasztórendszer pedig akkor a leghatékonyabb, ha össze van kötve egy távfelügyeleti állomással. Beérkező riasztás esetén a központ felveszi a kapcsolatot a felhasználóval, majd a megfelelő egységeket vezényli a helyszínre.

Az Extreme Digital segít megóvni lakásod, és személyed biztonságát, és széles körben kínál riasztórendszereket. Különböző funkciókkal, és felszerelésekkel, vezetékes, és vezeték nélküli rendszereket, válassz egy számodra megfelelő biztonsági rendszert, és élj nyugodtabban!