Felsőmaró készletek (20)

Összesen: 20
Rendezés

Találatok: 20

Legnépszerűbb termékeink

Felsőmaró készletek

Azoknak a személyeknek, akik professzionális vagy hobbi szintjen foglalkoznak famegmunkálással, azoknak a felsőmaró egy igen fontos szerszám, amely a fa felületi és alaki megmunkálására szolgál. Ez egy nagy sebességű forgó működésű vágóeszköz. Elsősorban hornyok vágásához, dekoratív szegélyek kialakításához vagy üregek képzéséhez használják. Segítségével ajtókat és bútorokat egyedi alakzatokkal, mintákkal tudunk  ellátni. Egyedi dizájnnal ellátott bútordarabokat hozhatunk létre a felsőmarók segítségével, vagy akár egy kerek asztallap peremét is lekerekíthetjük. Minden olyan bútor vagy fából készült termék, amelynek élei el vannak kerekítve, valamint érdekes, kidolgozott, barázdált  profilja van, az nagy valószínűséggel felsőmaró segítségével készült. Csak kreativitásunk szabhat határt, hiszen ezen eszközök segítségével számtalan idom alakítható ki.  

Ha több féle dekorációs elemet szeretnénk készíteni, akkor mindenképp szükségünk lesz egy felsőmaró készletre. A készletben lévő bitek különféle formákban és méretekben kaphatók. Nem csak fa, hanem más anyagok megmunkálására alkalmas biteket is tudunk vásárolni.

Hol alkalmazhatunk felősmarót?
A felsőmarókat szinte minden felületen használni lehet. Asztalok éleinek eldolgozására, konzolok díszítésére, nagyon gyakran alkalmazzák konyhaszekrények ajtóin vagy egyéb bútorokon. Polcok éleinek vagy ágyak sarkainak lekerekítésében egyaránt. Nem csak fa, hanem fém felületeknél is alkalmazható. Természetesen ehhez megfelelő biteket kell használnunk. A fém felületeknél is különböző formák, alakzatok és nyílások kialakításánál is igénybe vehetők. Marók segítségével új külsőt varázsolhatunk bútorainknak, legyen szó az élek lekerekítéséről vagy akár mélyprofilozásról. A minőségi eredményért mindenekelőtt érdemes megfelelő, minőségi és jól legyalult lapot választani.

A sikeres és biztonságos munka érdekében, nagyon fontos, hogy munka közben megfelelően rögzítsük a munkadarabot. A marógép egy magas fordulatszámú vágóeszköz, amely percenként akár harmincezer fordulatot tesz meg, és emiatt könnyen kicsúszhat  a munkadarabunk. Így nem tudunk precíz munkát végezni, és balesetek is előfordulhatnak. Fontos, hogy kapcsokkal  fogjuk le az anyagot. Érdemes vezetőlécet is használni, hiszen segítségével precízebb maráskat végezhetünk.

A fokozott biztonság érdekében, marás közben ajánlott védőszemüveget használni, hiszen  a szétrepülő faforgácsok sérüléseket okozhatnak. Csak bekapcsolt, már forgó gépet toljunk az anyagba. Ellenkező esetben nem tudunk minőségi munkát végezni. Érdemes ütközőket és vezetőket is alkalmazni. Dolgozzunk mindig éles eszközökkel.

Hogyan vásároljunk marógépet?
Mindig igényünknek megfelelő méretű gépet vásároljunk. A kisebbek fordulékonyabbak, könnyebb őket tartani is. A nagyobbak természetesen nehezebbek is, de viszont súlyuk miatt jól vezethetők, jól illeszkednek az anyaghoz.

Fontos szempont továbbá az eszköz fordulatszáma, az ergonomikus markolat, valamint az állítható mélységhatároló is. Választáskor az sem elhanyagolható tényező, hogy milyen sok tartozékot kapunk a marógéphez. Egyes típusokhoz munkaasztal is vásárolható. Ez azért hasznos, mert ez jelentősen növeli a munkánk sikerét és a gép felhasználhatósági körét is. Ha hobbi szinten szándékozunk csak marással foglalkozni, akkor egy kisebb típus is teljesen megfelel számunkra. Komolyabb célokra már nagyobb gép megvétele szükséges.

Nagyon fontos, hogy megfelelő készletet is beszerezzünk a készülék mellé, hiszen precíz és minőségi munkát csak akkor végezhetünk, ha megfelelő biteket használunk.