Melegragasztó kellékek (21)

Összesen: 21
Rendezés

Találatok: 21

Legnépszerűbb termékeink

Melegragasztó-kellékek

Egyre népszerűbbek a melegragasztó-technikával működő ragasztópisztolyok, melyek különféle anyagok összeragasztására alkalmasak. Ilyen például: a műanyag, a fa, a textil, az üveg és még számos alapanyag. A ragasztani kívánt felületeket olvasztott ragasztóval tapasztjuk össze, és a ragasztó megkötésével, kihűlésével ragadnak egymáshoz véglegesen a különböző anyagok is.

Használatuk egyszerű és gyors
A melegragasztó használatához szükségünk van egy árammal működő ragasztópisztolyra, így értelemszerűen, áramellátásra is. E mellett szükségesek az eszközzel kompatibilis ragasztórudak (ragasztóstiftek) is, melyek különféle kiszerelésben, akár színekben is kaphatók. Mindezeken kívül valamilyen alátétre szintén. Használhatunk kifejezetten erre a célra gyártott alátétet is, hogy megóvjuk a munkafelületünket a ragasztás során esetleg lecseppenő ragasztóanyagtól.

Hol használhatók legjobban
A ragasztópisztoly sok területen lehet hasznos, leginkább mégis a kreatív, DIY-ötletekhez alkalmazzuk leggyakrabban őket. Gyönyörű dekorációkat készíthetünk velük, akár annak köszönhetően is, hogy különböző felületeket és formákat képes összefogni.

Kreativitásban nincs határ
Mivel kihűlt állapotában nem ragad, maga ragasztó is lehet a dekoráció, vagy a bármilyen kész termék, nem csak azok összefogója. Számtalan ötlettel találkozunk az interneten, kihasználhatósága, lehetőségeinek tárháza majdhogynem végtelen.

Gyermekek csak felügyelet mellett használják!
Hiába használjuk sokszor játékosan, a melegragasztásos-technika nem igazán gyermekjáték, hiszen ahhoz, hogy a ragasztó ragadjon, teljesen fel kell forrósítani a pisztolyban lévő rudat. Ezért kisgyermekeknek csak felnőtt felügyelet mellett ajánlatos használni, és kerülni kell a közvetlen bőrrel való érintkezést is, az esetleges égési sérülések miatt.

Hogyan fogjunk neki?
Készítsük elő a hozzávalókat: ragasztópisztoly, stiftek, alátét és megragasztani kívánt tárgy vagy tárgyak. Dugjuk a konnektorba a ragasztópisztolyt, támasszuk meg, ha van lehetőség, ha nem, tegyük az alátétre, és várjunk, amíg felhevül. Ezután a meleg ragasztóval óvatosan fogjuk össze a ragasztani kívánt felületeket, és tartsuk meg a ragasztó megkötéséig.

Fontos!
Nagyon fontos, hogy a pisztolyt használat után ne hagyjuk a dugaljban, illetve, hogy hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt elraknánk! Amíg meleg a pisztolyban a ragasztó, addig kifolyhat és elkenődhet a ragasztóanyag, szennyeződéseket okozva.

Mindig a pisztollyal kompatibilis stiftméretet válasszunk!
Termékeink között különféle stifteket találhatnak, melyek akár specifikusan bizonyos anyagok ragasztására is szolgálhatnak. Mindig fontos megfigyelni, hogy olyan stiftet vásároljunk, ami a ragasztópisztolyunkba illik, hiszen, eltérő átmérővel kerülnek forgalomba ezek is.

Lehet színes a stift vagy színtelen is
Találhatnak emellett színes stifteket is. Ezeket nem csak különféle tárgyak megragasztására használhatják, hanem készíthetnek magából a ragasztóból is valamilyen dekorációs kiegészítőt, vagy akár dísztárgyat is. Ehhez mindenképp szükség lesz speciális alátétre, nem elég az újságpapír. A speciális alátétekre nyugodtan kinyomhatjuk a ragasztót, mintákat rajzolhatunk például, és mikor megkötött a ragasztó, akkor egy egyszerű mozdulattal lehúzhatjuk az alátétről. A mintába beleragaszthatunk akár kulcstartó alapot, így készíthetünk egyedi kulcstartót. Remek ajándékötlet, de akár magunk örömére is alkothatunk. Kísérletezzünk, alkossunk bártan, legyen egyedi dekorációnk, mert az Extreme Digital webáruház kínálatában megtalálunk minden ehhez szükséges eszközt is!