Munkapadok (8)

Összesen: 8
Rendezés

Találatok: 8

Legnépszerűbb termékeink

A barkácsolást kezdjük a munkapaddal

A barkácsoláshoz nemcsak a szerszámok, hanem a saját munkapad is szükséges lehet. Az internet korában a kézművesség annyira felkapott lett, hogy ma már bárhonnan tudunk DIY (do it yourself – csináld magad) ötleteket találni. Nem véletlen, hogy sokan próbálják ki a kézügyességüket, és inspirálódnak a profiktól. Azonban legyen szó raklapról, saját készítésű asztalról vagy székekről, szükségünk lesz egy munkapadra.

Első a munkapad
Ahhoz, hogy eredményes és legfőképpen biztonságos legyen a munka, szükségünk van egy olyan felületre, ami masszív, nem mozog és nem dől össze. Kezdetben használhatunk átmeneti megoldást, olyat is, amit magunk barkácsoltunk össze, de hosszútávon érdemes nagyban gondolkodni. A legfontosabb szempont, hogy a munkapad nem billeghet, mivel ezzel nemcsak a készülő mű kinézetét, hanem a saját testi épségünket is veszélyeztetjük. Egy hivatalos, asztalosok által használt asztal úgy van kitalálva, hogy elbírja a nehezebb munkadarabokat is, miközben kényelmesen használható.

A védőfelszerelés
Ha a munkapad megvan, akkor folytassuk a védőfelszereléssel, mivel erre is szükség lesz. Ilyenkor érdemes nézelődni a maszkok, védőszemüvegek és kesztyűk kategóriájában. Lehet, hogy veszélytelennek tartjuk a barkácsolást, azonban bármelyik pillanatban történhet kisebb-nagyobb baleset. Sokkal jobb, ha inkább előre felkészülünk, megelőzve ezzel a bajt.

Végül jöhetnek a szerszámok
Ha készen van a dolgozóhelyünk, beszereztük a szükséges védőfelszerelést, akkor jöhetnek a szerszámok. Léteznek kézi és elektromos kivitelezésben is, de általában mindkettőre szükség lesz. A hagyományos kézi szerszámok nem mindig helyettesíthetőek, hiszen a véső, a fűrész és a kalapács is fontos feladatot lát el barkácsolás közben. Persze ugyanide tartozik a csiszolólap, a mérőszalag és a vízmérték, de szükség lehet kézi csavarhúzókra is. Az elektromos szerszámoknál az egyik alap a fúrógép beszerzése, de remek szolgálatot tehet egy akkus csavarhúzó is.

A barkácsolás olyan, mint a többi hobbi. Ha eléggé komolyan vesszük, akkor egyre több tudásra fogunk szert tenni, és egyre több eszközre lesz szükségünk. Nem muszáj a legdrágábbat venni, inkább az ár-érték arányt tartsuk szem előtt. Webáruházunkban a vásárlás előtt gondoljuk végig, hogy milyen munkafolyamatot akarunk megvalósítani, és legelőször válasszuk ki a megfelelő munkapadot.