Szerszámosládák (34)

Összesen: 34
Rendezés

Találatok: 34

Legnépszerűbb termékeink

Szerszámosládák

Szerszámosládának nevezzük azokat a tárolókat, amelyekben megfelelően tudjuk tárolni és rendszerezni szerszámainkat. Ezek igen hasznos termékek, hiszen drága szerszámainkat megvédik a sérülésektől, és általuk azt is elkerülhetjük, hogy elkallódjanak. Biztos mindenki járt már úgy, hogy hirtelen szüksége volt egy fontos szerszámra, és fogalma sem volt arról, hogy utoljára hová tette a műhelyben. A szerszámosládák nélkül szinte képtelenség nyilvántartani milyen szerszámaink vannak és hogy hol is vannak éppen. A szerszámosládákkal elkerülhetjük az ilyen fajta kellemetlenségeket, hiszen minden szerszámunkat rendszerezve tárolhatjuk. Egy jó szerszámosláda feladat, hogy óvja és rendszerezze szerszámainkat.

Milyen típusú szerszámosládák léteznek?
Legelterjedtebbek a műanyag szerszámosládák, hiszen sok előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Kis súlyuk ellenére viszonylag masszívak. Nagyon sok féle és fajta szerszámosláda létezik műanyagból. Igen bő az ilyet típusú ládák méretválasztéka, hiszen az apró csavarok és alkatrészek tárolására alkalmas kis reteszes ládáktól, a nagy gurulós ládákig mindent megtalálhatunk. A csavartartó szortimerterek is ebbe a kategóriába tartoznak. Ezek igen hasznosak, hiszen fiókokkal rendelkeznek, amelyek akár különböző méretűek is lehetnek. Vannak olyan típusok is, amelyeket falra is fel lehet szerelni. A műanyag szerszámosládák nagy részénél a láda tetejében átlátszó fedelű apró csavar és dübel tartó található. Azoknak ajánlott ilyet vásárolni, akik nem túl nehéz szerszámokat vagy apróbb kiegészítőket szeretnének rendszerezni és átláthatóan tárolni.

A fém szerszámosládák nagy előnye, hogy nagy teherbírással rendelkeznek. Akár 30-40 kilogramm súlyt is elbírnak. Ez azt jelenti, hogy komolyabb, nehezebb szerszámok tárolására szolgálnak. Belső és külső kialakításuk, beosztásuk nem olyan precíz, mint egy műanyag vagy textil szerszámtartó, emiatt inkább nagyobb súlyú, de kisebb mennyiségű szerszám tárolására szolgálnak. Ez a típus nem a legmegfelelőbb kisebb szerszámok rendszerezésére. Igen közkedvelt típus a szétnyitható szerszámosláda, amely tökéletesen megfelel nagy méretű fogók, kalapácsok tárolására és szállítására.

Fémből készülnek szortimerterek is. Ezek előnye, hogy strapabíróbbak a műanyag változatoknál, és tökéletesen megfelelnek olyan mestereknek, szervízeseknek, akik sokat dolgoznak terepen és állandó mozgásban vannak. A fém szerszámosládáknál meg kell említeni az alumíniumból készült típusokat is. Ezek előnye, az acél ládákhoz képest, hogy kisebb súllyal rendelkeznek. Terhelhetőségük azonban megegyezik az acél szerszámtartókkal. Egyetlen hátrányuk, hogy borsosabb árban kaphatók. Leginkább villanyszerelők, számítógépes szerelők és elektrotechnikusok körében közkedveltek.

Léteznek textilből készült szerszámosládák is, amelyek tulajdonképpen szerszámostáskák. Ezek műszálas, vízlepergető anyagból készülnek. Ezek azért előnyösek, mert súlyuk kicsi, ennek ellenére mégis nagy teherbírással rendelkeznek. Előnyük, hogy sok zsebbel vannak ellátva, így azoknak is megfelelnek, akik kisebb méretű szerszámokkal dolgoznak, csavarhúzókkal, fogókkal. Alkatrészek és más aprók kiegészítők, eszközök tárolására is tökéletesek. Villanyszerelők, antennaszerelők körében közkedveltek, mert az általuk használt kisebb szerszámok rendezetten elférnek benne.

A mesterek a szerszámosládákban mindig maguknál hordhatják legfontosabb munkaeszközeiket, mindezt úgy, hogy minden szerszám megfelelően rendszerezve van.