Felsőmarók (1)

Összesen: 1
Rendezés

Találatok: 1

Legnépszerűbb termékeink

Profi és egyedi famunkák felsőmaróval

A felsőmarók, mint faipari gépek, az asztalos munka elengedhetetlen eszközei. Segítségükkel élidomok, fakötések hornyai, és speciális alakos élidomok is kimarhatók. De nem csak a hivatásosok vehetik hasznát, hobbi szinten barkácsolók számára is jól jöhet. Praktikus vele a ház körül tenni-venni, de egy sokoldalú marógép szép, egyedi munkák készítésre is kiválóan alkalmas.

Ha felsőmaró vásárlásra adjuk a fejünket, célszerű olyan készüléket választani, amely bőséges tartozékválasztékkal rendelkezik, s több beállítási lehetőséget kínál. A maróképek legfontosabb tulajdonságai a fordulatszám, s marási mélység. Ezeket kell állítanunk különböző munkálatok során, illetve természetesen a marószárakat.

Főbb tulajdonságok
Egy átlagos kézi marógép nagyjából 8000-30000 f/p fordulatszámra képes, és általában fokozatmenetesen állítható. A marási mélység pedig 50 mm körül mozog, egy gépen pedig akár három különböző mélység is választható. Nagyon mély rések marását, ha lehet több munkafolyamatban végezzük, a készülék védelme érdekében.

Marószárak
Az hogy milyen felületet munkálunk ki a felsőmaróval, az jórészt a marószárakon múlik. A marószárak leggyakoribb típusai közé az egyenes, a hornyoló, az élletörő, és az élformázó marószár  tartozik. Az első árkok, vagy üregek készítéséhez alkalmas, a hornyoló speciális hornyok készítését teszi lehetővé, a éltörő marószár rézsútos vágást készít, míg az élformázó dekoratív munkák készítésére szolgál.

Profi munka
Amennyiben igazi, professzionális eredményre vágysz, vagy iparszerűen foglalkozol famegmunkálással, felsőmaró mellett, asztali marógép beszerzése is ajánlott. De ha ügyes vagy sajt felsőmaró asztal elkészítésével is megpróbálkozhatsz. Így nagyobb feladatokat is elvégezhetsz, gyorsabban, s többet dolgozhatsz, illetve egyszerűbben érhetsz el magas minőséget.

Ha úgy gondolod a Te műhelyedben is ott kell álljon egy feslőmarógép, nézz körül az Extreme Digital kínálatában, és válassz egyet készülékeink közül!