Fűrészgépek (13)

Összesen: 13
Rendezés

Találatok: 13

Legnépszerűbb termékeink

Vágj bele – fűrészgép vásárlási tanácsok

Mindegy, hogy otthon csak otthon barkácsolsz hobbi szinten, vagy iparszerűen űzöd a munkálatokat. Akár a faiparban dolgozol, akár más hasonló területen, mindenképpen szükséged van egy jó fűrészgépre. Az Extreme Digital kínálatában több típusú fűrészgép közül választhatsz. Kézi körfűrész, elektromos fűrész, lyukfűrész… böngéssz ajánlataink között, s találd meg a számodra legmegfelelőbb szerszámot.

A fűrészt mint kéziszerszámot, vagy szerszámgépet évezredek óta használják. Ezalatt rengeteget változott, fejlődött a világ, a technológia, s így a fűrészgépek is. Megannyi készülék közül választhatunk, különböző típusok, funkciók, jellemzők alapján, így a megfelelő fűrész megtalálása nem is olyan egyszerű feladat. Ahhoz, hogy még is igényeinknek megfelelően válasszunk, vegyük figyelembe az alábbi szempontokat!

Fűrészgép típusok
Első lépésben azt kell eldöntenünk, hogy milyen típusú fűrészgépre van szükségünk. A fűrészgépeknek alapvetően 3 típusa van. Ezek a hosszirányú, a keresztirányú, és az íves vágásra alkalmas fűrészek. Azaz például az asztali körfűrész, a gérvágó fűrész, a dekopír fűrész. Egy asztalos körfűrész tehát hosszanti vágásra alkalmas. Lécet, gerendát, bármit vághatunk vele. Hogy pontosan milyen anyagot, milyenre vághatunk vele, az a fűrészlap átmérője, és az asztal mérete befolyásolja. A gérvágó körfűrész ezzel szemben inkább keresztirányú vágásokhoz használatos. Ezzel szögben is vághatunk, hiszen fűrészlapja általában minden irányba dönthető. Az íves vágásokra alkalmas fűrészek pedig, mint mondjuk egy szalag, vagy dekopírfűrész pedig vékony, keskeny fűrészlappal dolgoznak. Ezzel garantálják, a könnyed és precíz munkavégzést.

Fogazat fajták
Ha megvagyunk a típussal, azon belül közelebbről is megismerkedhetünk az eszközökkel. Különös tekintettel a fogazatra, hiszen jelentős részt ez befolyásolja a vágás minőségét. Fajtájukat tekintve rengeteg fogazat létezik. Keresztvágó, hasító vagy egyenes fogazat, illetve gyaluló és gyorsvágó fogazat. Ezek közül mindegyik más más munkához alkalmas az úgynevezett univerzális fogazatú pengék azonban minden oldalról élezettek, így a legtöbb feladatot egymaguk képesek ellátni. Amit még fontos szem előtt tartani a fűrész fogait illetően az a TPI, vagy is tulajdonképpen a fogak közti távolság. Alapszabály, hogy minél nagyobba TPI annál finomabban vág a fűrész.

Anyaghasználat és teljesítmény
Végül pedig vessünk egy pillantást a készülék anyaghasználatára, s teljesítményére. A masszív anyagok, mint a vas, vagy az acél növelik a megbízhatóságot. Mint ahogy az erősebb motor is nagyobb teljesítményre képes.

Biztonság mindenek előtt
Ami pedig mindenekelőtt a legfontosabb az a biztonság! A készüléket rendeltetésszerűen, és körültekintően használjuk! Viseljünk védő kesztyűt! Bármilyen éles vágószerszám használata esetén, ügyeljünk ujjaink épségére!