Kert, Kerti gépek, Grill (2053)

Összesen: 2053
Rendezés

Találatok: 2053

Legnépszerűbb termékeink

Kerti gépek a mindig szép kertért

Ha saját kerttel rendelkezünk, rengeteg feladat vár ránk. Szeretnénk, hogy a kertünk minél szebb és minél otthonosabb lenne, ezért hajlandók vagyunk dolgozni is. Ám nem kell minden időnket a kertben tölteni, hiszen a különböző kerti gépek nagyban segítik és megkönnyítik a munkánkat.

Kevésbé ismert gépeknek számítanak a szecskázók, de ha sok fával rendelkezünk, mindenképpen érdemes lehet beszerezni egy ilyen masinát. A modern készülékeket úgy tervezték, hogy valóban gyors áttolást tegyenek lehetővé. Ennek köszönhetően gyorsan végezhetünk a munkával, nem kell az egész délutánt a különböző gallyak darabolásával töltenünk. Mielőtt ilyen készüléket választunk, mindenképpen ellenőrizzük, milyen vastagságú ágak szecskázására alkalmas. A nagyobb kapacitású gépek gond nélkül megbirkóznak a 4-5 centiméter átmérőjű ágakkal is, azonban az ilyen kapacitás némely esetekben szükségtelen lehet. Érdemes a saját igényeinknek megfelelő készüléket választani. A legfőbb minőségi szempont mégis az, hogy a vágómű megfelelő borítással rendelkezzen, hiszen csak így garantálható a biztonságos használat.

A különböző díszfák és gyümölcsfák sok munkát rónak ránk. Szerencsére ma már sok minőségi termék áll rendelkezésünkre, amelyek megkönnyítik a munkánkat. Az ágazófűrészek szinte nélkülözhetetlen eszközök, ha sok fával rendelkezünk. Ezeket a fűrészeket úgy alakították ki, hogy a hosszú nyélnek köszönhetően alkalmasak legyenek a magasabban elhelyezkedő ágak vágására is. Ezekre a készülékekre is érvényes, hogy a neves gyártók minőségi termékei között számos fejlett megoldást találunk. Érdemes megemlíteni például a szerszám nélküli láncfeszítés lehetőségét vagy az állítható pótfogantyú alkalmazását. A korszerű készülékek automatikus olajozással vannak ellátva, tehát a készülékek saját maguk ellátják ezt a feladatot. Fontos odafigyelnünk, hogy milyen nyéllel rendelkező ágazófűrészt választunk, hiszen ennek a hossza alapvetően határozza meg, hogyan tudjuk hasznosítani. Ha magas fákon szeretnénk dolgozni, érdemes a hosszabb nyéllel rendelkező fűrészeket választanunk, kisebb fák esetében azonban kényelmesebb megoldást jelentenek a rövidebb nyelek.

A szegélyvágók segítségével nagyszerűen gondozhatjuk a gyepterületek nehezen hozzáférhető területeit. Elektromos és benzines kivitelben is megvásárolhatók, így az igényeinknek leginkább megfelelő típust választhatjuk. Érdemes alaposan megfontolni a döntést és szem előtt tartani a készülékek különböző tulajdonságait annak érdekében, hogy a számunkra ideális fűszegélynyírót vásárolhassuk meg. Az elektromos és a benzines megoldás is rendelkezik előnyös tulajdonságokkal, amelyeket érdemes megfontolni a kiválasztás előtt. Az elektromos szegélyvágók halkabb működésre képesek, azonban hálózati kábelre van szükségünk a használat során. A benzines szegélyvágók esetében nem kell magunkkal húznunk a kábelt, azonban hangosabb működésre kell számítanunk.

A kertekben gyakran találkozunk különböző sövényekkel. Ha mi magunk is rendelkezünk ilyen növénnyel, akkor szükségünk van egy megfelelő minőségű sövénynyíróra. A modern készülékek ma már úgynevezett könnyűszerkezetes kivitelben készülnek, aminek köszönhetően a használatuk még egyszerűbb és még könnyebb. Nem fárad el a kezünk, így a vágóéleket precízebben tudjuk irányítani. Ugyanezt a célt szolgálja az ergonomikus kialakítás is, ami a sövényvágók esetében kiemelt jelentőségűnek bizonyul. Ha saját készülék vásárlását tervezzük, érdemes olyat választani, ami késvédővel is rendelkezik. Ezek segítségével biztonságosan vághatunk akár az aljzat, akár a falak közelében.

A lombfúvók remek szolgálatot tesznek a kertekben az őszi takarítás során. A járdák őszi takarítása soha nem volt olyan egyszerű és kényelmes, mint a lombfúvók segítségével. A modern készülékek ergonomikus tulajdonságokkal rendelkeznek, így a használatuk még kényelmesebb. Sőt, a korszerű készülékek zajszintje is jelentősen alacsonyabb, mint a régi készülékek esetében megszokhattuk.

A kerti gépek között számos olyan készüléket találunk, amelyek nagyszerűen alkalmazhatók a kert szépítésére. A gyepszellőztetőkön át a fűnyírókig sokféle készülék áll rendelkezésünkre, így a munkavégzés könnyebb és kényelmesebb, mint valaha.