Akkus sövénynyírók (26)

Összesen: 26
Rendezés

Találatok: 26

Legnépszerűbb termékeink

Akkus sövénynyíró a szép kertekért

Az akkus sövénynyíró remek szolgálatot tesz, ha kerttel és sövénnyel rendelkezünk. A kézi szerszámok ideje lejárt, érdemes professzionális eszközre váltani. Nem kell többé bosszankodnunk a vezeték miatt; az akkus sövényvágó használata során nem kell húznunk magunk után a hosszú vezetéket, nem fogunk belegabalyodni és nem kell attól tartani, hogy esetleg átvágjuk… Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően az akkus sövénynyíró kényelmesebb munkavégzést tesz lehetővé.

A minőségi akkus sövényvágók élei gyémántcsiszolt késekkel vannak ellátva, a minőségi anyaghasználatnak köszönhetően nem csorbulnak ki. Mindenképpen érdemes odafigyelni a kések minőségére, hiszen ez a legalapvetőbb tartozéka minden sövényvágónak, illetve ez határozza meg a vágás eredményességét. Minél élesebb késekkel dolgozunk, annál könnyebben és szebben irányíthatjuk a vágást.

A korszerű sövényvágók között találhatunk olyan készülékeket is, amelyek beépített vízmértékkel vannak ellátva. Ez az egyszerű, de roppant találékony megoldás nagy segítséget jelent abban, hogy a vízszintes és a függőleges síkban is egyenesen vághassunk. Ennek köszönhetően elkerülhetjük a sövény egyenetlen vágásából adódó szépséghibákat. A minőségi akkus sövényvágók rendszerint magas minőségű műanyag burkolattal és házzal rendelkeznek, így a tartósságuk szavatolt. Érdemes a neves gyártók termékeit választani, hiszen ezek esetében gyakorlatilag garantált a magas minőségi elvárásoknak is maradéktalanul megfelelő anyaghasználat. A magas minőségű termékek tudják biztosítani számunkra azt az egyensúlyt, ami kényelmes és precíz munkavégzést tesz lehetővé minden sövény esetében, legyen szó vízszintes, függőleges vagy más irányú vágásról. A munka dinamizmusának és eredményességének megőrzése érdekében használjunk többfunkciós sprayt, ami megóvja a sövénynyírót a korróziótól, illetve segíti a tisztántartását.

Ha saját magunk szeretnénk elvégezni a sövényvágást, érdemes szem előtt tartani a legfontosabb szabályokat. A sövények akkor jutnak megfelelő napfényhez, ha a felső részüket keskenyebbre, az alsót terebélyesebbre vágjuk. Ha nem így járunk el, előfordulhat, hogy fényhiány következtében az alsóbb szint ágacskái elhullatják a leveleiket, illetve elhalnak.