Fűrészek (44)

Összesen: 44
Rendezés

Találatok: 44

Legnépszerűbb termékeink

A megfelelő favágó fűrész garancia a hatékony fűrészeléshez

A megfelelő favágó fűrész kiválasztása félsiker a hatékony munkában, ezért érdemes számba venni, milyen fűrészekre lehet szükségünk, ha magunk szeretnénk gondoskodni a favágásról, illetve a fáink gondozásáról. Szerencsére számos különböző típus áll rendelkezésünkre, ezért érdemes megismerni ezeknek a szerszámoknak a legfőbb tulajdonságait.

Az örök klasszikus: a keretes fűrész

A legismertebb és legelterjedtebb fafűrész az úgynevezett keretes fűrész. Ezt a fűrészt generációk óta használjuk favágásra, hiszen roppant egyszerű és hatékony kialakításról beszélhetünk. Noha a formája hosszú évtizedek óta változatlan, ezek a kézi szerszámok már a legmodernebb technológiák felhasználásával készülnek. Az élek edzése indukciós technológiával történik, ennek köszönhetően a fűrészlapok élettartama sokkal magasabb, mint a régi élek esetében megszokhattuk. Az élek fogazata jellemzően mindkét oldalról csiszolt, így ezek a fűrészek hatékony vágást tesznek lehetővé húzás és tolás esetén is.

A keretes fűrészek erősségét és szilárdságát az ellipszis profil biztosítja. Ez a megoldás nem csak erős kialakítást szavatol, hanem rendkívül praktikus használhatóságot is. Az ellipszis profilnak köszönhetően ezek a kéziszerszámok jól irányíthatók, nem akadnak, ráadásul könnyedén befolyásolhatjuk a felületre helyezett nyomást, illetve a fűrészelés intenzitását. A minőségi fűrészek gyártói nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a szerszámok ergonómiai szempontból is kiválóak legyenek. El kell mondani, hogy minden egyes keretes fűrész kiemelten fontos eleme a markolat. A korszerű keretes fűrészek esetében már sok esetben gumis markolattal találkozunk, ami rendkívül kényelmes munkavégzést tesz lehetővé. Ezek esetében nem kell kényelmetlen fogástól tartani és a téli időszakban akár kesztyűben is kényelmesen használhatók.

A praktikus és gyors segítség: a rókafarkú fűrész

Ha gyors és hatékony favágó fűrészre van szükség, akkor a rókafarkú fűrész nagyszerű megoldást jelent. A minőségi gyártók termékei kemény és stabil vágólappal rendelkeznek, mégis rugalmasak, így nem kell attól tartanunk, hogy egy bicsaklás során eltörnek. A speciális technológiákkal készített fogazott él maximális erőátvitelt tesz lehetővé. A minőségi élek edzése az úgynevezett indukciós technológiával történik, ami hosszú élettartamot szavatol ezeknek a kéziszerszámoknak. A modern fűrészek között megtaláljuk azokat a termékeket is, amelyek háromélű fogazattal vannak ellátva, ezek még hatékonyabb munkavégzést biztosítanak számunkra. A rendkívül kényelmes kialakításnak köszönhetően a vágás gyorsabb és pontosabb, mint a legtöbb favágó fűrész esetében megszokhattuk. Ebből adódóan ki lehet jelenteni, hogy a rókafarkú fűrész nagyszerű választást jelent abban az esetben is, ha pontos és jól irányított vágásra van szükség. Mindenképpen érdemes odafigyelni a fűrész kiválasztása során a markolatra. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy minden kéziszerszám esetében kiemelt jelentőséggel bír a markolat, nem kivétel ez alól a rókafarkú fűrész sem. Lehetőség szerint válasszunk gumis markolattal ellátott fűrészt, ami a lehető legnagyobb mértékben csúszásgátlónak minősül. Ezek nem csak kényelmesebb, hanem biztonságosabb munkát is szavatolnak.

A favágó fűrészek között további típusokat találhatunk, amelyek szintén hasznos tartozékai lehetnek a háztartásnak. Az ágazófűrészek, a különböző kerti fűrészek és a favágó barkácsfűrészek is hatékony megoldást szavatolnak. Szerencsére ezek a kéziszerszámok ma már kedvező áron megvásárolhatók, így érdemes mindig a célnak leginkább megfelelő fűrészt használnunk.