Gereblyék (44)

Összesen: 44
Rendezés

Találatok: 44

Legnépszerűbb termékeink

Gereblye a tiszta udvarért

A klasszikus gereblye az egyik legsokoldalúbb eszköz, amit a kertben használhatunk. Kiválóan alkalmas a száraz levelek összegyűjtésére, a talaj elegyengetésére és a különböző talajmunkálatok elvégzésére is. Ha virágos- vagy veteményeskerttel rendelkezünk, a gereblye nélkülözhetetlen eszköz. De milyen típusok közül választhatunk és mit kell tudnunk róluk? Noha ezek az eszközök roppant kényelmesen és könnyen használhatók, mégis oda kell figyelnünk, milyen gereblyét választunk.

A klasszikus gereblye

A klasszikus gereblye nélkülözhetetlen eszköz minden olyan háztartásban, amely kerttel vagy zöld területtel rendelkezik. Egy klasszikus gereblye kiválóan alkalmazható a legkülönfélébb feladatok elvégzésére, legyen szó az őszi avar összetakarításáról vagy a kertek egyengetéséről.  Mindenekelőtt figyelembe kell vennünk a gereblye szélességét, illetve a fogak közötti távolságot. Egy átlagos klasszikus gereblye szélessége 36-40 centiméret körüli és átlagosan 14-16 foggal rendelkezik. Találhatunk olyan gereblyét is, aminek a mérete, illetve a fogai száma ettől akár jelentősen eltér, ezeket viszont csak abban az esetben érdemes választanunk, ha okunk van rá így dönteni. A gereblye nagyszerű szolgálatot tesz az avar összegyűjtésében is, ilyen módon kiválóan alkalmas a lombseprű helyettesítésére is. Azonban ezt a feladatát csak akkor tudja maradéktalanul ellátni, ha a fogak közötti távolságok ezt lehetővé teszik. A túl ritka fogazattal készített gereblyék elszólják az apróbb leveleket és ágacskákat, a túl sűrű fogazattal készített gereblyék esetében viszont beszorulnak a levelek és az ágak, így ezekkel a munkavégzés is lassabb, illetve kevésbé hatékony. A megfelelő méretbeli választás abban az esetben is fontos, ha a gereblyét elsősorban a veteményeskert egyengetésére szeretnénk használni. Egy 36-38 centiméteres gereblye ideális választást jelent erre a feladatra, viszont az egészen széles gereblyék már kevésbé…

Lombseprű és fűgereblye a tiszta udvarért

A lombseprű kifejezettem a levelek és a fűnyesedék összegyűjtésére alkalmas kerti szerszám. Mivel rendszerint szélesebb munkafelületekkel rendelkeznek a klasszikus gereblyéknél, így ezekkel gyorsabb és hatékonyabb a munka, azonban ezek nem alkalmasak a különböző földmunkálatok elvégzésére. Lombseprűt kifejezetten az avar és a nyesedék összegyűjtésére érdemes alkalmazni. Mindenképpen ajánlott horganyzott acélból készített lombseprőt választani, amely nem csak hatékony, hanem strapabíró megoldásnak is tekinthető.

A fűgereblye kifejezetten a füves területek tisztítására alkalmas eszköz. Ezek a szerszámok tekintélyes szélességgel rendelkeznek, így rendkívül gyors és hatékony munkát szavatolnak. Esetükben is érdemes odafigyelni az anyaghasználatra, hiszen tartós megoldást a nemesacél szerkezet biztosít. A minőségi gyártmányok általában műanyag borítással is rendelkeznek, ami nagyban segíti a korrózióállóságukat.

Mindezek mellett általánosságban érdemes elmondani, hogy a kiválasztás során figyelni kell a nyélre csatlakoztatás módjára. Mindenképpen olyan szerkezetet válasszunk, ami kilazulásmentes csatlakozást biztosít. Csak így dolgozhatunk vele hatékonyan és kényelmesen.