Elektromos láncfűrészek (21)

Összesen: 21
Rendezés

Találatok: 21

Legnépszerűbb termékeink

Elektromos láncfűrészek

Aki házban akik, és rendelkezik udvarral és kerttel, az tapasztalhatja, hogy megfelelő eszközök nélkül nehéz rendet tartani. Ilyen nélkülözhetetlen eszköz a láncfűrész is. Minden háztartásban szükség van rá. Szükség lehet rá gallyazáskor, favágáskor és a tűzifa aprításakor is jó szolgálatot tesz.

Amikor láncfűrészt vásárolunk, fontos figyelembe vennünk, hogy milyen célra, hol  és milyen gyakran szeretnénk az eszközt használni. Ha csak alkalmanként lesz rá szükségünk kisebb munkákhoz, akkor igényeinket teljes mértékben kielégíti egy elektromos láncfűrész.  Viszont, ha nehezebb és keményebb munkákhoz keresünk eszközt, akkor érdemes egy erősebb benzinmotoros típust beszerezni. Vegyük számba, hogy mik az elektromos láncfűrész előnyei a benzinmotoros társaikkal szemben.

Az elektromos láncfűrész előnyei
Vásárlásaink során az első dolog, amit megnézünk az adott terméken, az az ára. Így van ez a láncfűrészekkel is. Az elektromos típusok jóval olcsóbbak, mint  a benzinmotoros társaik. A benne lévő alkatrészek olcsóbbak, egyszerűbbek. Az elektromos készülékek lehetnek vezetékesek vagy vezeték nélküliek, azaz akkumulátorosok is. Az utóbbi valamivel drágább, de ha fontos számunkra a mobilitás, akkor érdemes ilyet vásárolni.

Az elektromos láncfűrészeket olcsó karbantartani is. Bizonyos időközönként a fűrészlánc igényelhet cserét vagy a láncvezető és a láncfogaskerék. Nem kell őket rendszeresen, évente szervizelésre vinni. Működtetésük is olcsó, hiszen nincs szükség üzemanyagra, csupán elektromos energiára.

A lánc olajozására minden láncfűrésznél szükség van. Ez elengedhetetlen ahhoz, ahogy az eszköz ne melegedjen túl, és hogy elkerüljük az egyéb meghibásodásokat. Az elektromos készülékek csendesebbek, mint a benzinmotoros típusok, így nem fogjuk felébreszteni az egész környéket, ha korán reggel állunk neki fát vágni. Fülvédőt sem kell használnunk, hogy tompítsa a keletkezett zajt.

Amennyiben az erősségről van szó, ilyen szempontból a benzinmotoros láncfűrészek járnak az élen. Nagyobb teljesítménnyel bírnak, mint a vezetékes vagy az akkumulátoros fűrészek. Ezek nem tudnak elbánni egy nagy rakás fával, de nem is ilyen célra lettek kitalálva. Tökéletesen megfelelnek a ház körüli munkák elvégzésére. Mindenképpen saját igényeink szerint vásároljunk ilyen eszközt.

Ha egy viszonylag könnyű eszközt keresünk, amellyel gallyazásokat és hasonló típusú munkálatokat szeretnénk elvégezni, akkor az elektromos láncfűrész a megfelelő számunkra. Mivel könnyű és kompakt, ezért a vele elvégzett munka nem megterhelő. Az elektromos gépeknél nincs üzemanyagtartály, emiatt súlyuk könnyebb, méretük kisebb, mint  a benzinmotoros láncfűrészeké. A hordozhatóság és mobilitás terén a benzinmotoros láncfűrészek praktikusabbak.

Ügyeljünk a biztonságra is, ha láncfűrésszel dolgozunk!
Tudnunk kell, hogy a láncfűrésszel végzett munka veszélyekkel is járhat. A nem megfelelő öltözék és felszerelés nagy problémákat okozhat. Fontos a megfelelő védőfelszerelés, a megfelelő ruházat és természetesen az odafigyelés is. Használjunk védősisakot, mert az akár életet is menthet. A munkavédelmi kesztyű használata is ajánlott, hiszen ez megvédi kezünket a balesetektől és vágásoktól.  A faforgácsoktól és a portól a munkavédelmi szemüveg véd meg minket.

Már kaphatók olyan nadrágok is, amelyek vágásvádelemmel vannak ellátva. A csúszásmentes és masszív anyagból készül cipő is hasznos a favágás során. Érdemes minőséges termékeket választani, hiszen azok erősebbek, megbízhatóbbak és időtállóbbak is.