Ágvágók (58)

Összesen: 58
Rendezés

Találatok: 58

Legnépszerűbb termékeink

Ágvágók

Tavasz közeledtével megkezdjük az udvarban és a kertben a tavaszi munkálatokat, füvet nyírunk, rendezgetjük az udvart, csinosítjuk a kertet, megmetsszük a fákat. A nagyon magas fák esetében nem elegendő csupán a metszőolló. Egyeseket még létráról el is tudnánk érni, azonban ez nem minden esetben megoldás, hiszen néha csak az a pár centiméter hiányzik, hogy el tudjuk érni az adott ágat. Az ilyen és hasonló problémákra nyújtanak segítséget az ágvágó ollók. A magas létrákról való metszés igen veszélyes is lehet, főleg azoknak, akiknek nincs elegendő gyakorlatuk ebben, úgyhogy mindenképp legyünk óvatosak. Mielőtt nekiállunk a metszésnek, érdemes alaposan körbejárni a témakört a szükséges eszközöket és a munkamenetet illetően, vagy segítséget kérni hozzáértő személytől.

A kínálatban találkozhatunk meghosszabbítható nyelű vagy teleszkópos metszőollóval is. Ez a típus visszametszésre vagy ritkító metszésre alkalmas. Mindezt olyan magasságban is megtehetjük, ahová már létráról sem érünk fel. Az ágvágó olló, mint ahogy a neve is mondja, vastagabb gallyak és ágak vágására alkalmas. Arra is tökéletesen megfelel ez az eszköz, hogy a bokrok talajhoz közeli vastag gallyait kivágjuk vagy hogy eltávolítsuk a fák fejmagasságban elhelyezkedő ágait.

Amennyiben jóval vastagabb ágakkal van dolgunk, amelyekkel már az ágvágó sem birkózik meg, azokat már fűrészelnünk kell. Ebben az esetben nagyon praktikus lehet az ívelt fűrészlapú ágfűrész. Nagyon fontos szempont a fűrésznél, hogy a fogak élesek legyenek, hiszen csak így fogunk tudni szakszerű munkát végezni. Érdemes odafigyelni, hogy az eszköz markolata ergonomikus, csúszásmentes kialakítású legyen. A behajtható fűrészlap előnye, hogy tárolása és szállítása kényelmes.

Amikor ilyen eszközöket vásárlunk, különösen érdemes odafigyelni arra, hogy márkás, megbízható terméket vigyünk haza. A gyengébb minőségű termékek igen sok bosszúságot okozhatnak, hiszen ezekkel az eszközökkel nem tudunk precíz és megfelelő vágásokat végezni, arról nem is beszélve, hogy markolatuk sem a legkényelmesebb. Ennek következtében kellemetlen vízhólyagokkal kell majd megküzdenünk.

Magasabb áron vásárolhatunk benzinmotoros ágvágókat is. Ezek már nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, és igen vastag ágak vágására is alkalmasak. További előnyük, hogy teljesen mobilisak, így a kert bármelyik szegletében használni tudjuk. Mint mindennek, ennek  a típusnak is vannak hátrányai. A benzinmotor karbantartást igényel, nehezebb, kellemetlen szaggal jár és hangos is.

A hálózati elektromos ágvágók praktikus eszközök, hiszen olcsó áron kaphatók, egyszerű felépítésűek, könnyen kezelhetők és a feladatukat is jól végzik. Egyetlen hátrányuk, hogy a kábel miatt korlátozott hatótávolsággal rendelkeznek, de egy megfelelő hosszúságú hosszabbítókábellel ez is áthidalható. Súlyuk is elenyésző. Léteznek akkumulátorral működő gépek is, ezek teljes mértékben mobilisak. Ügyeljük arra, hogy eszközeink mindig tiszták legyenek. A vágófelületet olajjal átitatott ronggyal érdemes áttisztítani, szárazra törölni, így elkerülhetjük a rozsdásodást.