Kalapácsok (84)

Összesen: 84
Rendezés

Találatok: 84

Legnépszerűbb termékeink

Kalapácsok – Többféle kivitel

A legegyszerűbb kéziszerszámok minősége is nagyban befolyásolja a munkánk hatékonyságát. Nem kivételek ez alól a kalapácsok sem. Noha rendkívül egyszerű szerszámokról beszélünk, egyáltalán nem mindegy, milyen feladathoz milyen típust választunk.

A klasszikus kalapácsok is jelentős fejlődésen mentek keresztül az utóbbi években, azonban ez elsősorban csak a neves gyártók termékeire igaz. Érdemes az ő palettájukból választani, hiszen esetükben biztosak lehetünk abban, hogy a fej kiváló minőségű acélból készült. Noha a kisebb súllyal rendelkező kalapácsok esetében a fej keménysége, illetve minősége kissé alacsonyabb jelentőséggel bír, kár kompromisszumokat kötnünk. De nem csak az acélfej, hanem a nyél milyensége is jelentőséggel bír a klasszikus kalapácsok esetében. Néhány évtizede a nyelek szinte kizárólag keményfából készültek, ma viszont már elterjedtek az üvegszálból készített nyelek is. Ezek képesek nagymértékben tompítani az ütések erősségét, így egyfajta rezgéscsillapítóként is működnek. Az ergonomikus markolat a végénél szélesebb, illetve bordázott, így nem kell attól tartanunk, hogy egy óvatlan pillanatban kicsúszik a kezünkből, ezzel sérülést vagy kárt okozva.

Vannak munkálatok, amikor sokkal kíméletesebb megoldásra van szükség. Ilyenkor a gumikalapácsok jelentenek szerencsés választást. Ezek rendszerint fából készült nyéllel készülnek, a fejük pedig masszív keménygumiból áll. A gumikalapács legfőbb előnye abban mutatkozik meg, hogy a sérülékeny felületeken is kiválóan alkalmazható.  

A kalapácsok között mindenképpen említést érdemelnek az úgynevezett kőműveskalapácsok is. A fej egyik oldalán klasszikus tompa felület található, míg a másik végén hegyes szeghúzóval találkozunk. Ezek a kalapácsok sokrétűen alkalmazhatók a különféle kőműves munkálatok során, ezért gyakorlatilag nélkülözhetetlennek minősülnek az ilyen feladatok elvégzése során.