Kések - Hántolók (77)

Összesen: 77
Rendezés

Találatok: 77

Legnépszerűbb termékeink

Kések és hántolók vásárlása online?

Manapság már mindent be lehet szerezni online, pont a kések és hántolók lennének kivételek? Persze elsőre furának tűnhet, hogy egy webáruházból vásároljunk meg egy kést, hiszen a postaköltséggel egyből drágább lesz, mintha besétálnánk a legközelebbi háztartási eszközöket kínáló hipermarketbe, és levennénk egyet a polcról. Ugyanakkor érdemes végigböngészni az online kínálatot is, mert egyrészt kifoghatunk akciókat is, másrészt, ha több dolgot vásárolunk, akkor már a postaköltséggel sem kell feltétlen számolunk.

Ráadásul a kínálat is meglehetősen széles, a kések-hántolók kategóriában rengetegféle kést megtalálhatunk, pizzaszelőt, vadászkést, séf késeket, de hámozókat, sniccerek és evőkéseket is. Késből ugyanis rengetegféle van, attól függően, hogy mire akarjuk használni. Bár a kenyér ugyanúgy felszelhető ugyanazzal a késsel, mint a csirkehús vagy a krumpli, mégsem lesz mindegy, melyikkel állunk neki a feladatnak. Ha utána nézünk a profi szakácsok véleményének a témában, akkor látni fogjuk, hogy a kenyérhez recés kést szoktak javasolni, míg a húsokhoz kifejezetten húsvágó kés való.

Kések és hántolók, mi a különbség?
A kések-hántolók kategória fejtegetése közben felmerülhet a kérdés, hogy a hántolók kifejezés mit is takar. A kifejezés kicsit megtévesztő lehet, hiszen a hántolást a gabonaszemek megtisztítására is szoktuk használni. A hántolók alatt a kések esetében hámozót értünk, vagyis olyan eszközöket, akár késeket is, melyeket hámozásra, vagyis a zöldségek-gyümölcsök pucolására, héjának eltávolítására használhatunk. A hámozók között is vannak olcsó és drága darabok. A vásárláskor érdemes szem előtt tartani, hogy egy olcsó műanyag hámozó nem feltétlen fog olyan hatékonysággal a segítségünkre lenni, mint egy drágább, masszívabb darab.

A kések kategóriája meglehetősen széles, a hámozók között késeket is találhatunk, ugyanakkor a kések kifejezés tág fogalom. Rengeteg fajta kés található a boltok és a webáruházak kínálatában, a húsvágó bárdoktól a túrakéseken át az evőkésekig. Érdemes tehát előre kitalálni, hogy milyen késekre van szükségünk, és a funkciónak megfelelő darabokat kiválasztani.

Így válaszunk élezőt
Ha kést választunk, akkor arra is gondolnunk kell, hogy a kések használat közben el is használódhatnak, vagyis az élük tompulni fog. Emiatt nem fogjuk tudni őket annyira könnyen használni, mint eddig, ezért a kések mellett érdemes egy élezőt is beszerezni. Vannak késfenők, melyek egy hosszú nyeles fémrúdra emlékeztetnek, de akadnak olyanok, melyekbe csak be kell tennünk a kés pengéjét, és már éles is. Hogy melyiket választjuk, az teljes mértékben tőlünk függ, mindkét megoldás alkalmas a kések élezésére, de semmiképp se feledkezzünk meg a beszerzésükről, amikor a kések-hántolók kategóriában keresgélünk.