Kőművesszerszámok (51)

Összesen: 51
Rendezés

Találatok: 51

Legnépszerűbb termékeink

Kőművesszerszámok profiknak is

A jó munkához jó minőségű szerszámokra van szükség. A minőségi kőművesszerszámok segítségével hatékonyabban és precízebben dolgozhatunk, ezért a munkát kezdjük ezeknek a fontos eszközöknek a beszerzésével.

A kisebb munkálatok elvégzése során nyújt nagy segítséget a glettelő kanál. Ha a falak nem szépek és javításra van szükség, a glettelés jelenti a megoldást, azonban ehhez a munkálathoz megfelelő eszközre és némi gyakorlatra van szükség. Minél jobb eszközt választunk, annál könnyebben boldogulhatunk akár különösebb tapasztalat nélkül is. Érdemes lehet olyan glettelő kanalat választani, aminek legalább az egyik oldala fogazott, így a massza felvitele egyenletesebb és egyszerűbb, majd a sima élek segítségével könnyedén elvégezhetjük a glett simítását. Akár fogazott, akár sima élekkel rendelkező glettelő kanalakat választunk, mindenképpen érdemes odafigyelni a markolat, vagyis a fogantyú milyenségére. Ez nem csak kényelmi szempont, hiszen a megfelelően kialakított ergonomikus markolatokkal szebb és alaposabb munkát végezhetünk.

Ha a glettelés helyett inkább gipszet használnánk, más típusú kanalakra lesz szükségünk. Szerencsére az Extreme Digital kínálatában ezek az eszközök is megtalálhatók. A gipszkanalak esetében is rendkívül fontos a megfelelő markolat, hiszen a gipsz felvitele során is szükségünk van a kézügyességünkre. Ennél az eszköznél már fontos szerep hárul az úgynevezett szárra is, ami a fogantyút és magát a kanalat köti össze. Fontos, hogy a kanál rozsdamentes anyagból készüljön, így biztosak lehetünk benne, hogy a kéziszerszámunk hosszú éveken keresztül jó szolgálatot fog tenni.

A kőművesszerszámok között érdemes megemlítenünk az úgynevezett mennyezetkanalat is. Ezt a szárszámot úgy alakították ki, hogy a lehető legkényelmesebben érhessük el vele a mennyezetet, emellett lehetőség szerint a legtermészetesebb fogást biztosítsák. A hosszúkás szárnak köszönhetően akár a létrán állva is relatív kényelmesen dolgozhatunk a mennyezeten, hiszen ilyen módon a kezünk kevésbé takarja a munkavégzés helyét. Érdemes a nevesebb gyártók termékei közül válogatni, hiszen az ő esetükben biztosak lehetünk abban, hogy a szár és a kanál hegesztése megfelelő és kellően tartós. A mennyezetkanalakhoz hasonló szerepet töltenek be az úgynevezett sarokkanalak is, amelyek szintén tökéletes hozzáférést biztosítanak, esetükben a sarkokhoz.

Ha nem szeretnénk a különböző feladatokhoz célszerszámot választani, de szükségünk van egy egyszerű és univerzális eszközre, akkor a spakli jelenthet szerencsés választást. A spaklit a legkülönfélébb feladatok elvégzésére használhatjuk. Sok esetben csak a festékréteget szeretnénk lekaparni, miután egy hőlégfúvóval felhólyagosítottuk, máskor pedig glettelő- és gipszkanalakat szeretnénk helyettesíteni velük. Egy megfelelő minőségű spaklinak minden háztartásban lennie kell, ám figyeljünk oda arra, hogy a kiválasztott nyél kellően ergonomikus legyen, a szár és a kanál rögzítése megfelelő teherbírással rendelkezzen, illetve maga a kanál kellő rugalmasságot mutasson.

Ha csempékkel vagy dísztéglákkal kirakott felületekkel rendelkezünk, remek szolgálatot tesznek az úgynevezett fugakanalak. Ezek segítségével egyenletes módon alakíthatjuk ki a csempék és a téglák közötti fugamélységet, ezzel igényesebb megjelenést biztosítva a falunknak. A művelet alaposságot és némi kézügyességet követel, de odafigyeléssel gyönyörű végeredményt érhetünk el a felületeken.