Ollók (38)

Összesen: 38
Rendezés

Találatok: 38

Legnépszerűbb termékeink

Ollók a háztartásban

Az ollók gyakran használt eszköznek számítanak. Attól függően, hogy mire szeretnénk használni őket, különböző típusokkal találkozhatunk. Ha ollót vásárolunk, szinte csak kapkodjuk a fejünket, hogy melyiket is vegyünk meg, hiszen színek, nagyságok, formák és típusok sokasága tárul elénk.

Annak általános ollók, papírvágó ollók, hajvágó ollók, kézimunka ollók, szabóollók, baromfi-és halollók, körömvágó ollók és még sorolhatnánk. Ezekből léteznek jobb-és balkezes típusok is, kisebbek és nagyobbak. Igényeinknek megfelelően válogathat a kínálatból. Nagyon fontos, hogy az adott ollókat csak az arra kijelölt célra használjuk, mert másképp nagyon könnyen  tönkretehetjük őket. A hosszabb élettartam érdekében, kemény drótokat, lemezeket semmiképp se vágjunk a nem arra kijelölt eszközzel, mert ezek ollóink élét teszik tönkre.

Ha minőségi ollót vásárolunk, biztosak lehetünk benne, hogy a rozsdamentes acél pengék mindig élesek lesznek, nem tompulnak ki könnyen. Ha tapadásmentes titánium bevonattal is el vannak látva  a pengék, akkor ragacsos felületeket is könnye vághatunk. Az ilyen ollók mindig pontosan és könnyen vágnak, és hosszú élettartammal rendelkeznek. Ergonomikus tervezésüknek köszönhetően pedig kényelmes és biztonságos használatot biztosítanak.

Ollók a konyhában
A konyha az egyik olyan helyszín, ahol gyakran van szükség ollóra. Az általános olló tökéletesen megfelel különböző csomagolások felbontására, sütőpapír vágására és hasonló célokra. Manapság azonban már olyan eszközok, baromfi ollók is kaphatók, amelyek kifejezetten húsok, baromfik és vadhúsok bontására szolgálnak. Jellegzetes alakjuknak, íves pengéjüknek köszönhetően csont vágására is alkalmasak. Ezek kényelmes és biztonságos fogással rendelkeznek, amely balesetmentes  használatot biztosít még a nedves kéz esetében is. Ezek markolata nagy felületet biztosít az ujjaknak a nyomáshoz, az eszköz így a kifejtett erőt egyenletesen osztja el. Ennek köszönhetően használata  kényelmes és nem fárasztó.

A halollók is igen hasznos eszközök a konyhában. Jellegzetes alakjuknak köszönhetően kitűnő megoldást jelentenek pikkelyezésre, halbontásra és darabolásra egyaránt. Az ollók pengéje rövid és erős. Markolatuk nagy felületet biztosít az újjaknak, így használatuk kényelmes.

Szabóolló, varróolló, cikk-cakk olló és a cérnavágó olló
Akik kézimunkáznak vagy varrnak, azoknak jó ollóra mindenképp szükségük van. A varrás során az egyik legfontosabb eszköz a szabóolló. Nagyon fontos, hogy minőséges típust válasszunk, ne sajnáljuk rá a pénzt, hiszen ezekkel pontosabb és élvezetesebb lesz a munka. Semmiképp sem szabad ezzel az ollóval papírt vagy más anyagot vágni! Erre a célra vásároljunk egy általános ollót.

A szabóollók többnyire 23-26 centiméter hosszúak. Ha vastagabb anyagot szándékozunk vágni, akkor hosszabb pengéjűre van szükségünk. Az ilyen ollók pengéje rásimul az asztalra, így az stabilizálja magát, ez biztosítja a precíz szabást.
Kisollóra, varróollóra és cérnavágó ollóra is szükség van varrás során. Apróbb dolgok vágásához, pontosabb szélvágáshoz és bontáshoz nélkülözhetetlen a jó élő és hegyes kisolló.

A cikk-cakk olló vásárlásakor is érdemes minőségi darabot választani, hiszen az olcsó típusok csak roncsolni fogják a textilt, nem vágni. Dekoratív szegélyek készítéséhez alkalmas. Könnyen foszló anyagoknál jól helyettesíti a varrógép cikk-cakk öltéses eldolgozását.

Nagyon fontos, hogy ollóinkat megfelelően karban is tartsuk. Amikor kezdenek kitompulni, mindenképp élesítsük meg őket. Erre a célra használjunk ollóélezőt. Manapság már igen  kedvező áron tudunk hozzájutni. Eszek kerámia rúddal rendelkeznek, amelyek visszaállítják a vágóélet és az olló vágási pontosságát.