Szerszámkészletek (36)

Összesen: 36
Rendezés

Találatok: 36

Legnépszerűbb termékeink

Szerszámkészletek

Mindannyian tapasztaltuk már, hogy otthonunkban meghibásodott vagy elromlott valami. Ilyenkor nem árt, ha rendelkezésünkre áll egy megfelelő szerszámkészlet.
Amikor szerszámokat vásárolunk, igyekezzünk olyanokat választani, amelyek minőségesek, bírják a megpróbáltatásokat. Ilyen téren is érdemes hosszú távra gondolkodni. Munka közben nagyon kellemetlen lehet, ha egy szerszámunk éppen cserben hagy bennünket. Valamint az is bosszúsággal jár, ha hiányzik egy fontos eszköz a szerszámoskészletből. Ezért vásárláskor azt is mindenképp át kell gondolni, hogy mik azok az alapszerszámok, amelyekre szükség lehet egy háztartásban. Amennyiben hobbiszinten is foglalkozunk barkácsolással, akkor még inkább szükségünk van a minőségi darabokra.

A szerszámkészletek hatalmas választéka közül válogathatunk. Igényeinktől függően a pár darabot tartalmazó készlettől, egészen a száznál is több eszközt tartalmazó kofferekig bármit megvásárolhatunk. Összeállíthatjuk egyenként megvásárolva is a saját készletünket, de ha nem vagyunk  annyira jártasak a témában, akkor számunka a már előre összeállított, teljes készletek a megfelelők. Ezek viszonylag olcsók, és bőséges kínálat áll a rendelkezésünkre. Sokoldalú alapszerszámokat tartalmaznak.
Nagyon fontos ezen eszközök rendszerezése. Igyekezzünk átláthatóan elrendezni őket, különben a nagy rendetlenség is okozhat bosszúságokat. Ezt káoszt úgy tudjuk elkerülni, ha eszközeinket egy szerszámosládában vagy szerszámostáskában tároljuk. Amennyiben sok szerszámunk van, mindenképp masszív ládát válasszunk. Szövetet akkor érdemes vásárolni, ha csak pár darab eszközünk van.

Egy teljes szerszámkészlet beszerzése előtt feltétlenül gondoljuk át, hogy milyen szükségleteknek kell megfelelnie. Vannak csak autós tartozékokat tartalmazó táskák, valamint olyan szerszámok, amelyek az otthoni, házon belüli vagy kívüli tevékenységekre szolgálnak.

Mi képezi a szerszámkészlet alapját?
Mit tartalmazzon egy igazán jó minőségű és hasznos szerszámkészlet? Tartalmaznia kell az olyan alapdarabokat, mint a kalapács, kombinált fogó, különböző típusú csavarhúzók,  imbuszkulcsok,  szike és természetesen a mérőszalag. Mivel a csavarhúzók igen fontos részei a szerszámkészletünknek, érdemes belőle külön készletet is vásárolni. Amennyiben olyan kellemetlenséggel találjuk szembe magunkat, hogy a vízcsapot kell megszerelnünk, feltétlenül szükségünk lesz villáskulcsra. Ezekből is érdemes több fajtát beszerezni, kisebbeket és nagyobbakat is.

Villanyszereléshez nagyon jól jöhet a kifejezetten erre a célra gyártott szigetelt csavarhúzó, szigetelt fogó és fázisceruza. Ezek megvédenek minket az esetleges áramütéstől.  Ha famunkákat végzünk, akkor szükségünk lehet favésőkre, ezekből is érdemes különböző nagyságú példányokat beszerezni, valamint reszelőre, gyalukra. A fűrész is nagyon fontos része szerszámkészletünknek. Jó ha vásárolunk fémfűrészt és finomabb fogú fűrészt is. Soha nem tudhatjuk, hogy melyikre lesz épp szükségünk, ezért jó, ha minden típusból tartunk otthon. Hasznos szerszám még a vízmérték, a kétoldalú ragasztószalag, és ne feledkezzünk meg a ceruzákról is, amelyekkel jelölni tudunk.

A kéziszerszámok önmagukban még nem nyújtanak elegendő segítséget. Szükségünk lehet még különböző motoros szerszámokra is, satukra és különböző barkács fogyóeszközre. Ilyenek a különböző spaklik, csiszolóvásznak, szigetelő-és ragasztószalagok, csavarok, különböző méretű szegek, tömítések és különböző méretű tiplik.

A fúrók esetében érdemes olyat beszerezni, amely az ütvefúró funkcióra is alkalmas, hiszen enélkül betont és téglát nem tudunk átfúrni. Fúrószár vásárlásakor is megéri egy teljes készletet vásárolni, hiszen nem mindegy sem a mérete, sem az, hogy milyen anyag fúrására alkalmas.

Hasznos lehet egy bithegy készlet vásárlása is. Ez megfelelő formájú és méretű hegyeket tartalmaz, amelyeket a fúrógéphez tudunk csatlakoztatni, így nagyon gyorsan be tudjuk csavarni a csavarokat. Nem kell kézzel megtennünk ezt, hiszen ez igen megerőltető lehet.  

Rengeteg fajta fogó is létezik, azonban úgymond a legalapvetőbbek a csípőfogók, melyek huzalok, kábelek elvágásánál lehetnek hasznosak. Nem árt, ha van egy harapófogónk is, hiszen segítségével szögeket tudunk kihúzni egy adott felületből. Érdemes vásárolni egy vízpumpa-fogót is, amely a vízvezetékszerelésben nyújthat nagy segítséget, de akár még üdítős kupakok meglazítására is alkalmas. Hasznos, ha van otthon egy kombinált fogónk is.  A munkavédelmi kesztyűről semmiképp sem szabad megfeledkezni.

Válasszunk jó minőségű eszközöket, hiszen a  rossz és silány anyagból készültek munka közben cserben hagyhatnak bennünket, és akár kárt és sérüléseket is okozhatnak.