Led izzók (601)

Összesen: 601
Rendezés

Találatok: 601

Legnépszerűbb termékeink

A LED izzó páratlan tulajdonságokkal rendelkezik

A LED izzók egyre ismertebbek és egyre többen döntenek úgy, hogy ezeket a páratlan energiatakarékosságra képes fényforrásokat alkalmazzák az otthonukban. A különleges LED technológiának köszönhetően ezek a fényforrások kivételesen alacsony energiafelvétellel rendelkeznek. Érdemes összehasonlítani őket a hagyományos izzókkal; egy 40 Watt teljesítménnyel rendelkező hagyományos izzó fényerejét egy 2 Wattos LED fényforrás képes biztosítani. Ez páratlan energiatakarékosságot jelent, aminek köszönhetően a villanyszámlán szereplő összeg is alacsonyabb lesz.

A LED izzók mellett szól a várható élettartamuk hosszúsága is. A ma kapható LED fényforrások gyakorlatilag egy életöltőre készülnek, akár 50-60 évig is számíthatunk rájuk. Érdemes tudni azonban, hogy átlagos használat esetén körülbelül 20 év után gyengülni kezd a fényerejük, így ezt követően cserére szorulhatnak. A LED izzók a spektrum szórása nélkül képes a természetes fényhez nagyban hasonlító színhőmérsékletű fény előállítására.

A LED fényforrások kapcsán a mai napig számos tévhit kering. Sokan az alacsony fényerő miatt ódzkodnak az ilyen fényforrások használatától. Egyetlen LED fényereje valóban nem túl nagy, noha az utóbbi években a technikai fejlődésnek köszönhetően már egyetlen LED is magasabb fényerő kibocsátására alkalmas, azonban a gyakorlati alkalmazás során a világítás mindig számos LED egybefűzésével valósul meg. A LED izzók elhanyagolható fényszennyező hatással rendelkeznek, noha kivételt képeznek ez alól a hideg fényű kékes LED izzók. Ezek esetében ezzel a jelenséggel számolni kell. A LED fényforrások kiválóan alkalmasak a célirányos megvilágításra; a fényük sokkal kevésbé szóródik, mint azt a többi hagyományos fényforrás esetében megszokhattuk.

Az eddig felsorolt pozitív tulajdonságoknak köszönhetően a LED izzók mindenképpen figyelmet érdemelnek, de a sor itt nem ér véget, hiszen további tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek miatt érdemes úgy dönteni, hogy mostantól ilyen fényforrásokkal világítjuk be az otthonunkat. Sok esetben fontos, hogy a fényforrások azonnali teljes fényerőt garantáljanak a bekapcsolás pillanatától. Ennek a követelménynek a LED fényforrások tökéletesen megfelelnek. Fontos tulajdonságuk az is, hogy gyakorlatilag teljesen érzéketlenek a megszakításra, így a gyors ki- és bekapcsolások sem csökkentik a várható élettartamukat. Gáztöltettel és mozgó alkatrésszel sem rendelkeznek, így kevésbé érzékenyek a külső fizikai behatásokra. Nem termelnek hőt, így a nyári melegben nem kell elviselnünk plusz egy-két fokot a világítás miatt. Számos változat rendelkezésre áll belőlük, legyen szó színhőmérsékletről vagy világítási szögről. Könnyedén megtalálhatjuk azt a típust, ami a leginkább szolgálja az igényeinket. Végül pedig érdemes elmondani, hogy az utóbbi években jelentősen csökkent a LED izzók ára, így ma már igazán kedvező és gyors megtérülés mellett vásárolhatunk belőlük.