Led szalagok (54)

Összesen: 54
Rendezés

Találatok: 54

Legnépszerűbb termékeink

Led szalagok

A LED szalagok igen praktikus és energiatakarékos világítástechnikai eszközök. Legyen szó ingatlanról vagy lakásunk bármelyik helyiségéről, nagyon mutatós megoldást jelentenek. Segítségükkel a modern hatástól a klasszikus, elegáns hatásig bármilyen enteriőr kialakítható. Praktikus és könnyű felszerelésének köszönhetően, bútorainkra vagy akár a TV készülék hátlapjára is felhelyezhetjük. Így igen hangulatos légkört teremthetünk otthonunkban.

Miért olyan népszerűek a LED szalagok?
Manapság nagyon sok helyen találkozhatunk ilyen fajta világítással. Igen nagy népszerűségnek örvend, hiszen a LED szalagokkal történő megvilágítás valóban stílusos. Az ilyen fajta megvilágítás előnye, hogy kedvünknek és igényeinknek megfelelően tudunk válogatni a fényerősség és a színek között. A színek hatással vannak érzékszerveinkre, így az otthonunkban  lévő fényviszonyok hangulatunkra is hatással lesznek. Ilyen fajta világítást szerelhetünk a falakra vagy bútorokra is, így azok légies, könnyed megjelenést kapnak.  A hangulatos enteriőr a LED szalagok segítségével ízlés szerint alakítható, csak a képzeletünk és ízlésünk szabhat határt.

A LED szalagok előnye, hogy a segítségükkel a szoba vagy helyiség egyenletes megvilágítást kap, így elkerüljük az árnyékok megjelenését. Az RGB, vagyis változtatható színű szalagokkal szinte játszhatunk a színekkel. A megfelelő árnyalattal kiemelhetjük a helyiség bizonyos pontjait. Harmóniát teremthetünk a bútorok és a falak színével. Használhatjuk csupán csak  hangulatvilágításnak is, és hangulatunknak megfelelően változtathatjuk a színeket, az árnyalatokat és a fényerősséget.

A LED szalagokkal történő megvilágítás igen sok lehetőséget, egyénre szabható megoldást kínál számunkra. Segítségükkel ízlésünknek és elképzelésünknek megfelelően tudjuk kialakítani otthonunkban a fényviszonyokat. A LED szalagok előnye, hogy nincs határ sem az elhelyezési módjukban, a felhelyezett szalagok mennyiségében és a színekben sem. Úgy és oda helyezzük fel őket, ahova csak szeretnénk. Teljesen egyénre szabható a végeredmény.

Előnyük az egyszerű kivitelezhetőség is. Könnyen vezérelhetők, egyszerűen tudunk színt és fényerősséget állítani. Biztonságosak, hiszen alacsony, 12V-ról működtethetők. A LED szalaghoz természetesen tápegység és vezérlő is szükséges, ezt külön, de akár szettben is beszerezhetjük.

Nagyon fontos figyelembe vennünk az energiatakarékosságot is, hiszen a világítás minden nap több órán át használatban van. Nem mindegy, hogy mekkora rezsiköltséget generál. Amennyiben a LED szalagos megoldás mellett döntünk, biztosak lehetünk benne, hogy anyagi szempontból is jó megoldást választunk. Akár 50 ezer órás élettartammal is bírnak ezek az eszközök. További előnyük, hogy kültéren és beltéren is használhatók.

A LED szalag rögzítése
A  LED szalagok rögzítése mindig dilemmát vet fel. A csupaszon felragasztott szalag nem igazán esztétikus látvány. Sokszor rejtetten kerül beszerelésre, de nem mindig van lehetőségünk ilyen megoldásra. Az alumínium profilok megkönnyítik számunkra a LED szalagok felszerelését, és igen dekoratív látványt is nyújtanak. Az ilyen profilok feladata a LED szalagok takarása, amely annak élettartamát is növeli, valamint a hőelvezetést is biztosítja. Igen széles körben felhasználhatók. Felszerelhetjük a konyhába pultvilágításként vagy a lépcső megvilágításához. Üzlethelyiségekben termékvilágításhoz vagy kirakatvilágításhoz is tökéletes. Még a szekrény belsejébe is beszerelhető.