Hálózati elosztók (118)

Összesen: 118
Rendezés

Találatok: 118

Legnépszerűbb termékeink

Hálózati elosztók

Manapság otthonunkban és a munkán is igen sok elektromos készülék vesz minket körül. Hogy működésre bírjuk őket, villamos energiára van szükségünk. A legnagyobb gond az áramhoz való csatlakoztatásuk szokott lenni, amikor nincs elég dugasz az adott falon vagy a helyiségben vagy amikor az aljzat túl messze van. A konyha, a nappali, a munkaszoba vagy az iroda olyan helyiségek, ahol igenis nagy szükség van a hálózati elosztókra. Az elosztók nélkülözhetetlen kiegészítők, hiszen nincs is olyan hely, ahol ne tudnánk hasznukat venni.

Igen nagy a kínálat az elosztókat illetően is, különböző nagyságú, hosszúságú, alakú és megjelenésű típusok között válogathatunk. Vásárolhatunk akár túlfeszültségvédővel és időkapcsolóval ellátott hálózati elosztókat is. Mindig tudatosan válasszunk elosztót, hiszen nem mindegy, hogy hova és milyen célra fogjuk az adott eszközt használni.

Mire ügyeljünk elosztóvásárlás során?
Vannak bizonyos szempontok, amelyeket figyelembe kell venni, ha hálózati elosztót szándékozunk vásárolni. Első szempont a kábel hosszúsága, és nagyon fontos figyelni a kábel terhelhetőségére is. Ügyeljünk arra, hogy a feltüntetett áramerősséget ne lépjük túl. Minél vastagabb az kábel keresztmetszete, annál nagyobb a teljesítménye is. Fontos a megfelelő szigetelés is, hogy strapabíró legyen, hogy ne sérüljön meg olyan könnyen. A kerek és vastag kábelek biztos nem fognak csalódást okozni számunkra.

A második nagyon fontos tényező az elosztón lévő kivezetések, az aljzatok száma. Minél több van rajta, annál nagyobb a túlterhelés veszélye is. Gondoljuk át vásárlás előtt, hogy hány aljzatra van szükségünk, milyen terhelést kell az elosztónak kibírnia, és csak ezután válasszuk ki az eszközt. Ha az elosztó 4-nél több csatlakozóval rendelkezik, és ha mindegyikhez erős gépeket szándékozunk csatlakoztatni, akkor a készülék belsejében megnövekedhet a hőmérséklet, és problémák keletkezhetnek.

Egyes elosztók kapcsolóval is rendelkeznek. Ezek azért praktikusak, mert úgy is meg tudjuk szakítani az áramkört, hogy a fogyasztókat nem húzzuk ki az elosztóból. Az indikátorral ellátott típusok fénykibocsátással jelzik azt, hogy az eszközünk feszültség alatt van-e. Az USB csatlakozóval ellátott elosztók lehetővé teszik azt, hogy a mobiltelefonunkat is feltöltsük.

A beltérre szánt eszközöket kültéren nem ajánlott használni, hiszen a csapófedél hiányában a víz és a pára komoly problémákat okozhat.

 A ma megvásárolható elosztók szinte mindegyike gyermekvédelemmel van ellátva. Ha úgy adódna, hogy a gyermek belenyúl az eszközbe, nem fog közvetlenül érintkezni az árammal, hiszen belül egy védőréteg van elhelyezve, ami megakadályozza a balesetet.

A túlfeszültség elleni védelem
A hálózati elosztók fejlettebb változatai túlfeszültségvédővel vannak ellátva. Ezek igen hasznosak, hiszen magasabb feszültség esetén, megvédik berendezéseinket, és az esetleges károkat minimalizálják. Az egység kikapcsolja a rá csatlakozott berendezések hálózati áramellátást, így az áram nem jut el a berendezéshez. Egy megfelelő berendezéssel jelentősen csökkenthetjük annak az esélyét, hogy egy villámcsapás következtében az értékes elektromos berendezéseink tönkremenjenek. Számos gyártó kínál ma már ilyen termékeket igen kedvező áron. Mindenképp megéri az ilyen eszköz beszerzése, hiszen biztonságot jelent készülékeinkre nézve.

Vannak digitális időkapcsolóval ellátott hálózati elosztók is. Ezek előnyösök, hiszen a bennük lévő időzítőnek köszönhetően elérhetjük, hogy a csatlakoztatott készülék előre beprogramozott időben kapcsoljon be vagy ki. Igen megbízhatók ezek a termékek, még távollétünk alatt is biztonsággal használhatók.