Hálózati kiegészítők (1249)

Összesen: 1249
Rendezés

Találatok: 1249

Legnépszerűbb termékeink

Hálózati kiegészítők

A technika rohamos fejlődésének köszönhetően, egyre több hálózati kiegészítőt tudunk beszerezni. Nagy a választék a kapcsolók, a konnektorok, az antenna csatlakozók, adapterek, digitális kapcsolóórák  terén. Legyen szó világításról, elektromos készülékeink működtetéséről vagy akár egy mozgásérzékelőről, itt biztos megleli az Önnek megfelelő darabot.

Mi tud az okoskonnektor?
Akik szeretnek haladni a korral, és okosítani az otthonukat is, azok már megtehetik ezt a konnektorok terén is. Egyszerű, olcsó és gazdaságos megoldást nyújtanak ezek az eszközök. A meglévő fali aljzatokat egészítik ki az okos otthon funkcióival. Céljuk a vezérelhetőség és a gazdaságos működtetés.

Ezeket az aljzatokat leginkább az időzítős konnektorokhoz lehet hasonlítani, azzal a különbséggel, hogy ezek a modern kütyük WIFI-vel és bluetooth-tal vannak felszerelve, és ezen keresztül képesek kapcsolatot létesíteni az okostelefonunkkal. Egy App segítségével, akár távolról is ki-be tudjuk kapcsolni a dugasz áramellátását. Számos olyan funkciót is tudnak, amelyekkel megkönnyíthetjük a hétköznapjainkat. Természetesen ezek hagyományos gombbal is rendelkeznek, amellyel ki és be is tudjuk kapcsolni.

Az okoskonnektorok használata nagyon egyszerű, beszerelésük sem igényel villanyszerelőt. Ezek az eszközök nagyon előnyösek, hiszen még nyaraláson is, interneten keresztül, vezérelni tudjuk az okoskonnektort. Megnézhetjük, hogy ki vagy be van-e kapcsolva a konnektorunk, valamint egyetlen érintéssel ki és be is kapcsolhatjuk. Időzítőt is beállíthatunk, amely adott időben ki vagy bekapcsolja az aljzatot. Ezeken kívül még sok más funkcióval rendelkeznek ezek az eszközök.

Mi a digitális időkapcsoló?
A digitális időkapcsoló egy olyan eszköz, amely lámpák vagy elektromos készülékek automatikus ki- és bekapcsolására szolgál. Gyermekvédelemmel vannak ellátva, így apróságainkra sem jelentenek veszélyt. Megkülönböztethetünk digitális és mechanikus típusokat. A digitális előnye, hogy napi szinten tudjuk beállítani az elektromos készülékeink ki- vagy bekapcsolását. A mechanikus készülékeknél a napokat nem, csupán időt tudunk állítani.  

A fogyasztásmérők előnye
Amennyiben tudni szeretnénk, hogy bizonyos elektromos készülékeink mennyi villamos energiát fogyasztanak, és hogy hogyan  tudnánk őket gazdaságosabban használni, akkor feltétlenül vásárolnunk kell egy fogyasztásmérőt.  A készülék egy konnektorba dugható elektromos eszköz, amely egy vagy több T dugóval az elektromos készülékek fogyasztását méri. A digitális fogyasztásmérőkön leolvasható a pillanatnyi fogyasztás, a készüléken áthaladó áram, a hálózati feszültség és a frekvencia. Az eszköz segít megtudni, hogy beüzemelés óta mekkora energiát (KWh) használt el az készülék. Ebből azt is megtudhatjuk, hogy ez mekkora költéséggel jár.

Mik a mozgásérzékelők és miért hasznosak?
A mozgásérzékelők igen hasznos kis kütyük, hiszen segítségükkel a világító berendezéseink a megfelelő időben fognak automatikusan bekapcsolni. Érzékelik a mozgásunkat, és ennek köszönhetően  kapcsolják be a fényt. Ez nem csak praktikus, de költséghatékony is, hiszen megoldást jelentenek a bekapcsolva hagyott lámpák problémájára. Különösen éjszaka nyújtanak nagy segítséget, hiszen nem kell a sötétben a kapcsoló után matatnunk. Használhatjuk őket a lakásban, az udvarban vagy a kertünkben. Az alkonykapcsolók segítségével pedig a megfelelő fényviszonyok között fog csak a fény mozgás hatására bekapcsolni. Így elkerülhetjük azt, hogy nappal, amikor arra nincs szükség, ne kapcsoljon be a világítás.