Kábeldobok, hosszabbítók (115)

Összesen: 115
Rendezés

Találatok: 115

Legnépszerűbb termékeink

Kábeldobok és hosszabbítók

Amint eljön a szép idő, az ember azonnal kikívánkozik a kertbe, hogy megkezdje a tavaszi munkálatokat a ház körül. A fű-és sövénynyíráshoz és hasonló feladatok elvégzéséhez elektromos áramra van szükség. Biztos mindenkivel előfordult már egy párszor, hogy az említett munkálatok közben a hosszabbítókábel összetekeredett, összegabalyodott, miközben azt maga után húzta. Az egyik kézben a hosszabbító, másikban a munkaeszköz, ez egy bizonyos idő után igencsak fárasztó és idegőrlő feladat. Arról nem is beszélve, hogy a munka végeztével a több tíz méter hosszabbítókábelt össze is kell tekerni, mégpedig úgy, hogy a következő fűnyírásnál ne kelljen bajlódni vele. Ez sokszor nem sikerül, és ez újabb bosszúságok forrása lehet.

Miért érdemes kábeldobot vásárolni?
A kábeldobok biztonságok megoldást jelentenek a kábeleink rendszerezése szempontjából. Segítségükkel precízebben és gyorsabban tudjuk használni, összeszerelni és elpakolni a következő használatig a kábelköteget. Ez az eszköz lehetővé teszi a kábel akadálytalan futását anélkül, hogy egy másik személy segítségét kérnénk. Automatikus zárrendszerrel rendelkeznek. A kábeldobok kompakt eszközök, így nem foglalnak sok helyet sem. A rajtuk lévő fogantyú segítségével könnyen és biztonságosan tudjuk a kábeltömeget szállítani egyik helyről a másikra. Az alapja stabil, hiszen fémből készül, ami biztonságos használatot tesz lehetővé, emiatt használat közben ne kell attól tartani, hogy esetleg eldől.

Egyes típusok automatikus csévélővel vannak ellátva, ezért a kábelt saját maguk húzzák vissza, ezzel is megkönnyítve számunkra a munkát.
A kábeldobok kifejezetten masszív és erős anyagból készülnek, így igencsak jól bírják a strapát. Ellenállnak az UV sugárzásnak, és a komoly mechanikai igénybevételt is jól tűrik. Tökéletesen megfelelnek a kerti munkálatainkhoz és a barkácsoláshoz egyaránt. Akár feltekerve is használhatjuk vagy csak féig kihúzva hosszabbítóként, olyan hosszúságban, amilyenre épp szükségünk van. Vásárolhatunk kültéri  és beltéri használatra alkalmas darabokat is. A kültéri jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak, de az áram miatt esőben nem ajánlatos használni őket. Különböző hosszúságú kábellel tudjuk megvásárolni, 25m, 30m, 40m és 50m. A kábeldobok nagy része dugaszokkal is rendelkezik, így tulajdonképpen elosztóként is funkcionálnak.

A hosszabbítók vásárlása során is oda kell figyelnünk arra, hogy kültérre vagy beltérre alkalmas típust válasszunk. A kültéri használatra alkalmas darabok tartós szigeteléssel vannak ellátva, ezért jól tűrik az nedvesség és a hőmérséklet hatásait. Úgy tervezték meg őket, hogy a napfény és a különböző vegyi anyagok se tudjanak kárt okozni bennük.  A beltéri hosszabbítók más anyagból készülnek. Nem olyan masszívak, így a nedvesség, a hőmérséklet és a napfény könnyen kárt okozhat bennük. A hosszabbítók, típusuktól függően, különböző áramerősséggel bírnak. A beltéri darabok általában alacsonyabb amper értékkel rendelkeznek, mint a kültériek. Az utóbbiak nagyobb terhelést bírnak el. A beltéri típusok nem alkalmasak például fűnyírók vagy levélfújók üzemeltetésére.